• SUKHI
 • HELP
 • Account
 • Verlanglijst
 • WAGEN
 • INSPIRATIE
Blog
 1. Sukhi's Valentijn

  Het is bijna zover! De meest romantische tijd van het jaar. Wij bij Sukhi proberen de liefde elke dag te vieren maar met Valentijn doen we extra ons best! Wat geven jullie dit jaar aan je hartendief? Of belangrijker nog, wat gaan jullie krijgen? Hieronder vinden jullie een aantal subtiele hints die je kan geven maar laten we eerst beginnen met ons Valentijnsverhaal…

  In de 18de eeuw werd het feest van vruchtbaarheid vervangen door Valentijn. De legende gaat dat op 14 februari alle namen van de ongehuwde vrouwen in een kom werden gegooid. Hierna mochten alle single mannen een naam trekken waarna de pasgevormde koppeltjes nog lang en gelukkig leefden. Natuurlijk is dit ritueel in de loop van de jaren in onbruik raakte.

  Wij van Sukhi vieren valentijn natuurlijk zeer uitgebreid door een aantal heel speciale kleden in de spotlight te zetten. Maar eerst een beetje meer over onze sociale missie en hoe onze kleden worden gemaakt. Al onze kleden worden handgemaakt met veel liefde gemaakt door al onze vakmensen en je kan onze artiesten altijd ook een liefdevol kaartje terugsturen want elk kleed komt met een gepersonaliseerd kaartje van de persoon die jouw kleed gemaakt heeft.

  De kleden waar ongelooflijk veel liefde insteekt zijn onze Indische vilten blaadjes kleden. Deze kleden kan je personaliseren, dus je kan ook een heel mooi rood valentijnskleed bestellen. Wist je dat de duizenden vilten blaadjes met de handgesneden worden in motiefjes. Deze motiefjes worden handmatig dan één voor één op de weefsel gezet. Je kan je dus wel inbeelden wat hoeveel uren werk maar ook liefde inkruipen.

  Prachtig-rood-vilten-blaadjes-valentijns-kleed

  Een ander soort kleed waar veel liefde in verwerkt wordt zijn onze Marokkaanse Beni Ourain kleden. Deze kleden duren dan ook het langste om te maken maar ze zijn het helemaal waard. Beni Ourain kleden zijn de meest prestigieuze kleden uit Marokko, ze worden dan ook vervaardigd van het allerfijnste wol ter wereld. Al deze kleden hebben kenmerkende geometrische patronen waarvan er veel vruchtbaarheid symboliseren. Ideaal voor deze stomende valentijnsnachten.

  Het-maken-van-onze-Beni-Ourain-kleden

  Het is ondertussen al lang duidelijk dat onze Sukhi kleden het ideale valentijnscadeau zijn. Dus als jouw partner nog steeds niet heeft voor je, moet je misschien jouw laptop open laten staan met deze blogpost. En wie weet heeft hij of zij de subtiele hint wel door!

  Lees meer »
 2. Hygge in uw huis

  Hygge is een Noorse en Deense term dat staat voor gezelligheid en knusheid. Dit komt natuurlijk altijd van pas tijdens deze gure wintermaanden. Want wie heeft er nu niet graag een beetje extra gezelligheid in huis? Onze Hygge kleden kunnen overal in huis geplaatst worden en ze zullen overal even mooi zijn.

  Onze Hygge kleden zijn afkomstig uit India en er zijn drie verschillende collecties. We hebben de gevlochten vilten, de gevlochten wollen en de plat gewoven vloerkleden. Net zoals andere Sukhi kleden worden ze met de handgemaakt en zijn ze van 100% wol Dit geeft deze kleden een echte extra dimensie. Juist vanwege deze warme uitstraling, passen ze overal in uw huis.

  De ultieme plek natuurlijk is in de slaapkamer. Een slaapkamer moet kalmte en warmte uitstralen. Het is de ideale plek om tot rust te komen, je eigen plekje om even adem te kunnen halen zonder alle beslommeringen rond je. En daar kunnen deze Hygge kleden voor zorgen. Want wat een heerlijk gevoel is het als je ‘s ochtends opstaat, niet op een ijskoude vloer maar op een warm zacht tapijt. Het geeft je een extra motivatie om goedgezind aan je dag te beginnen.  De kleden passen ook mooi in de kinderslaapkamer. Het geeft iets extra aan deze kamer. De kinderen genieten van de zachte tapijten op verschillende manieren. Ze kunnen erop spelen of gewoon lekker dutten.

  Sunil-vloerkleed-in-de-kinderkamer-met-speelgoed

  @Deninajera                                                                                                    

  Op de tweede plaats is de woonkamer natuurlijk ideaal. Wat is er nu leuker dan ‘s avonds in de zetel samen met je familie in de zetel met een kopje cacoa. Terwijl de kinderen samen gezeliig op het kleed aan het samen spelen zijn (met de nodige ruzies natuurlijk). Hygge kleden zijn echt voor het hele gezin bestemd.

  Prachtig-wit-gevlochten-vilten-vloerkleed-in-de-living

  @Lauraschra                                                                                                                                                                                                                                                          

  Onze Hygge kleden zijn ideaal om deze donkere maanden een beetje lichter te maken. Bij Sukhi proberen we dit dan ook te bereiken. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze vakmensen die met veel liefde en plezier deze Hygge kleden maken. En dit doen ze allemaal voor een fair loon waardoor ze een mooi leven kunnen uitbouwen voor zichzelf, hun gezin en de hele community.

   

  Lees meer »
 3. Sukhi's Nieuwjaarsbrief

  Het is 2019 en zoals elk jaar hoort bij een nieuw jaar ook nieuwe wensen. Onze wensen zijn niet de meest klassieke zoals we wensen niet dat we stoppen met roken of dat we10 kg te verliezen (alhoewel dat dat ook wel mag). Onze wensen zijn een beetje orignineler. Met deze nieuwjaarsbrief wenst Sukhi iedereen vooral een zalig, vredevol en veilig 2019 voor iedereen.

  Voor onze klanten wensen wij een wij een gelukkig en gezond familieleven. Wij hopen dat al jullie dromen en wensen mogen uitkomen. En wij wensen natuurlijk ook dat jullie Sukhi blijven steunen in onze sociale missie om van deze soms toch koude en koele wereld een betere plaats te maken. Niet alleen voor onze naasten maar voor iedereen. Wij wensen aan al onze klanten ook nieuwe en originele interieur tips en tricks. Wij gaan proberen jullie inspiratie en passie opnieuw op flakkeren door nog meer prachtige tapijten en foto’s ervan te publiceren,  door nog meer maatwerk en originelere en eerlijkere dingen dan anderen te produceren. Wij wensen dat al jullie wensen uitkomen.

  Prachtig-Nieuwjaar-foto-met-bruin-bolletjeskleed-in-de-hoofdrol

  Voor onze vakmensen in Marokko, Nepal, India en Turkije wensen wij een beter en meer fair leven. Wij wensen dat onze opleidingen en trainingen hen helpen zichzelf te ontwikkelen en verbeteren. Wij wensen dat Sukhi een belangrijke rol mag blijven spelen in hun leven. En wij zijn en blijven daar dankbaar voor. Want zonder hen zou er geen Sukhi zijn. Dus wij wensen hen een prachtig 2019, een jaar vol met vrede,vreugde en geluk. En wij blijven hierbij helpen op elke manier die we kunnen.

  Marokkaans-Nieuwjaar-met-prachtige-verschillende-traditionele-foto’s

  Voor ons zelf wensen wij dat wij onze kunnen blijven voortzetten. Dat we over de hele wereld vreugde kunnen blijven brengen met onze handgemaakte tapijten dat er steeds nieuwe collecties mogen bijkomen en dat onze oude collecties zoals onze Beni Ourain kleden of onze bolletjeskleden even populair blijven. Dat er elke keer wanneer er een Sukhi kleed geleverd wordt bij iemand, dat automatisch voor lachende gezichten zorgt. Dat Sukhi synoniem blijft met fairtrade, eerlijk, ecologisch en sociaal werk.

  Liefste lezers, wij wensen aan iedereen een ongelooflijk Sukhi jaar. Vol met liefde, gelach en vreugde. Wij hopen dat al jullie wensen mogen uitkomen en dat al jullie dromen waarheid worden. En we hopen dat jullie ons blijven steunen in alles wat we doen. Liefs Sukhi.

  Lees meer »
 4. Hotspots in India

  Waar denken jullie aan als je India hoort? De verhalen van duizend-en-één-nacht of aan de majesteuze Taj Mahal met zijn prachtige marmeren witte zuilen? Of eerder aan de duizenden toeristen die deze trekpleister bezoeken? Of toch aan de prachtige kleden uit onze Indiase collectie? Al deze dingen zijn natuurlijk spectaculair en charmant maar hebben jullie ooit al van deze verborgen Indische pareltjes gehoord?

  Indische-persoon-die-tapijten-aan-het-weven-is

  Amritsar                                                                                                                                                                                

  Op nummer één staat Amritsar, dit is de geboorteplaats van de Sikh cultuur. Het Sikhism is de vijfde grootste religie ter wereld, met zo’n 27 miljoen aanhangers. De Sikhs staan vooral bekend voor hun unieke expressie van de smeltpot van kunst en cultuur. De meest bekende trekpleisters in Amritsar (oftewel  Ramdaspur) zijn het gouden paleis, Jallianwala Bagh, en Wagah Border.

  Lucknow                                                                                                                                                                          

  Op de tweede plaats kiezen we voor Lucknow, dit is de hoofdstad van Uttar Pradesh. Als je meer wilt te weten komen over Indische tradities en cultuur, is dit the place to be. In Lucknow is er ook nog de echte traditie van vakmensen aanwezig. Als je echte typische handgemaakte Indische artefacten wilt, moet je hier zeker is rondsnuisteren. Deze plaats is vooral bekend voor de unieke mengeling van de Hindoe en Moslim cultuur.  

  Rajasthan

  Als je echte Indische geschiedenis en erfgoed wilt ervaren is dit the place to be. De meer dan 5000jaar oude cultuur wordt ook wel gekenmerkt door de perfecte mix van het oude en het nieuwe. De huidige levensstijl wordt dan ook overal gevonden in deze streken maar ze hebben het aangepast naar hun typische tradities, wat dit een echte must-go maakt voor alle toeristen.

  Kutch

  Op nummer vier vinden we Kutch, een streek in het westen van India. Maar deze plek is eerder voor de carneval liefhebbers. In deze streek vinden dan ook we het carneval van vreugde: Rann Utsav.  Wat dit event zo speciaal maakt is dat het 100 dagen duurt, van november tot februari. Je kan in deze streek ook nog andere memorabele dingen bezoeken zoals Aina Mahal of Madan Singhji Museum, Kutch Museum, etc.

  Lachende-Indische-vrouwen-in-traditionele-kledij

  Zoals je merkt is India meer dan de typische toeristische streken. India is een land van rijke tradities en culturen. Het is een mengelmoes van het oosten en het westen. En bij Sukhi proberen we dit gevoel ook in huis te halen. En onze Indische tapijten symboliseren dit ook. Als je een Indisch tapijt besteld mag je er zeker van dat je het echte Indische gevoel in huis haalt en dat willen we toch allemaal? Een beetje een exotisch gevoel in ons dagelijks leven...

  Lees meer »
 5. Het Berbers volk en Beni Ouarain Kleden

  Eén van onze Sukhi landen waar we het nog niet veel over gehad hebben is Marokko. De kleden uit Marokko die we aanbieden zijn traditionele Beni Ouarain kleden maar wat betekent dit nu precies? Handgemaakte-Beni-Ouarain-kleden-met-symbolen

  Beni Ouarain kleden kunnen alleen maar gemaakt worden door het Berberse volk. De Berbers leven voornamelijk in Marokko maar ook in andere delen van het Afrikaanse continent. Ze staan erom bekend om vooral in de hoge bergen te leven. Ze hadden een eigen taal en ze leefden op zichzelf, op de meeste plaatsen is het volk geïslmatiseerd en praten ze nu ook vooral Arabisch maar het Berbers wordt nog steeds gesproken in bepaalde streken.Na dat Marokko het kolonisme van Europa van zich afschudde, was er ook meer plaats voor de Berbers. Arabisch is en blijft nog steeds de officiële taal maar Berbers wordt ook getolereerd en het wordt ook onderwezen op sommige scholen.

  De Beni Ouarain mensen zijn een deel van de Berberstammen. Ze leven hoog in het Altlas gebergte samen met de schapen waar ze de wol van gebruiken voor de Beni Ouarain kleden. Het is de wol van deze soort schapen die mag gebruikt worden voor deze kleden. Anders soorten wol zijn gewoonweg niet goed genoeg. Deze kleden worden gemaakt van 100% schapen wol en ze worden ook niet beschilderd. Beni Ouarain kleden zijn de meest luxueuze Marokkaanse kleden. Het waren verschillende designers zoals Le Corbusiers die de kleden ontdekten en ze begonnen te gebruiken in hun designs.

  Prachtig-Beni-ouarain-Kleed-met-zwarte-strepen

  Deze kleden zijn kenmerkend door het kleurgebruik en de verschillende geometrische patronen. Naast deze patronen gebruiken de naaisters ook verschillende symbolen die hun dagdagelijkse leven representeren of elementen en symbolen uit hun religie of de natuur. Elk kleed vertelt zijn eigen verhaal, het verhaal van de artiest die het kleed ontworpen en gemaakt heeft. Dit is de reden dat elk kleed uniek is, het heeft niet zijn eigen verhaal maar bij onze Sukhi kleden krijg je ook een kaartje met de naam van de persoon die het gemaakt heeft.

  Wij, bij Sukhi, zijn dan ook ongelooflijk trots op onze kleden en de rijke tradities die ze vertegenwoordigen. De Beni Ouarain kleden zijn typerend voor het Berbers volk, het is een deel van hun erfgoed en wat is er mooier in deze wereld dan verschillende culturen leren kennen?

  Lees meer »
 6. De wevende vrouwen van Turkije

  Als we aan Turkijke denken, gaan onze gedachten automatisch naar de majesteuze moskeeën zoals de Blause Moskee. Of we denken aan de eeuwig vloeiende Bosporus die Azië en Europa van elkaar scheidt. Maar Turkije is zoveel meer, Turkije is tradities en overleveringen van oude ambachten zoals weven.

  Het weven van kleden is een turkse traditie die terug gaat naar 4 - 1 BC. Het weven van tapijten is één van de oudste turkse tradities. Eerst was het natuurlijk voor bescherming en warmte maar later begonnen ze ook de esthetiek van de kleden te waarderen. In de latere tijden woven vrouwen vooral om de bruidsschat van hun dochters of zichzelf uit te breiden. Want als een vrouw zeer begaafd was in het de kunst van het weven, was ze aantrekkelijker voor toekomstige echtgenoten. De toekomstige bruidjes besteedden bijgevolg veel tijd, aandacht en zorg aan de kleden. Mooi-blauw-turks-kleed-met-sandalen

  @Lagattasultetto

  Later was er steeds meer vraag naar Turkse tapijten, juist omdat het zulke unieke en authentieke kleden zijn. Er werden meer en meer fabrieken opgericht waar niet alleen meer vrouwen in gingen werken maar ook mannen. De tradities zette zich verder maar moderniseerde zich ook. De machines namen het handmatige over zodat er veel meer geproduceerd en verkocht kon worden. De authenticiteit verdween. Na een tijdje werd het duidelijk dat de toestand in deze fabrieken schrijnend zijn. De mannen, vrouwen, kinderen werkten 12 uur per dag voor een hongerloontje, ze verdienden juist genoeg om te overleven maar meer niet.

  Wij bij Sukhi strijden hier tegen. Wij bieden onze artiesten een menswaardig en goed bestaan aan. Onze Turkse tapijten worden allemaal handgemaakt door verschillende locals maar de artiesten krijgen altijd een fair loon. Deze lonen liggen gemiddeld twee of drie keer hoger dan het gemiddelde.

  Bij Sukhi heb je de keuze tussen vier verschillende soorten Turkse tapijten. We hebben overdyed patchwork kleden, kelim patchwork kleden, caput patchwork kleden en hennep patchwork kleden. Elk kleed heeft zijn eigen unieke kenmerken en zijn zeer verschillend op sommige vlakken maar bij elk kleed zie je overeenkomsten met de andere Turkse kleden.

  Prachtig-paars-kleed-met-roze-accenten

  @sulassasovussa                                                                  

  De Turkse kleden van Sukhi zijn speciaal omdat ze nog gemaakt worden volgens de oude Turkse tradities. Er komen geen machines aan te pas, alles is handgemaakt. En dat is wat Sukhi  typeert, handgemaakte orignelen kleden waarvan de artiesten ook nog is fair betaald worden. Om meer kan je toch niet vragen.

  Lees meer »
 7. Nepalese Hotspots

  Eén van onze landen waar de Sukhi tapijten geproduceerd worden is Nepal. Het is pas sinds 1959 dat er ook echt een traditie onstaan is voor het weven van tapijten. Ervoor werden er wel andere dingen gemaakt door de wevers, zoals de fameuze pashminas en andere soorten kleren en textielen. Maar wat zijn de nu de coolste hotspots in Nepal? Welke plaatsen mag je echt niet missen als je gefascineerd bent door tradities en weven? Wij zetten de 3 belangrijkste even op een rijtje voor jouw.

  Kathmandu

  Kathmandu staat met stip op nummer 1. Deze grote stad is de Nepalese hoofdstad en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Je moet je geen zorgen maken als je geen Nepalees kent want iedereen verstaat en praat op zijn minst een beetje Engels. In deze metropool (Kathmandu en de Kathmandu vallei) leven er ongeveer 5 miljoen mensen. In Kathmandu heersen er nog meerdere traditionele vormen van leven en werken zoals pottenbakken of schilderen. Er zijn nog veel mensen die hun brood hiermee verdienen. De gewoven tapijten zijn één van de belangrijkste export producten voor de Nepalese economie.

  Hoe-wordt-een-bolletjeskleed-gemaakt-in-Nepal

  Pokhara

  200 kilometer vinden we een stad aan de voet van de bergen, Pokhara. De meeste toeristen komen hiernaar toe want het is de ingang naar het Himalaya gebergte. Maar zelfs als je niet van plan bent, deze uitdagende klims aan te vatten is Pokhara zeker een bezoek waard. Het is de tweede grootste stad in Nepal maar zo voelt het niet aan, je hebt er een prachtig meer Lake Phewa. Als je gewoon wilt ontspannen weg van de drukte, dan is Pokhara the place to be.

  Lumbini

  En op nummer drie staat Lumbini. Dit dorpje is de meest populaire bedevaartsoord van Nepal. Volgens de legendes is dit de plaats waar konining Mayadevi geboorte gaf aan Siddhartha Gautama, ook wel gekend onder de populairdere naam Buddha. Hij is de eerste en meest prominente Boedhist. In dit pelgrims dorpje kan je de rust en stilte opzoeken. De meeste bezoekers zijn bedevaarders die Buddha zijn leven volgen. En er zijn natuurlijk ook hele mooie dingen te bezoeken zoals de heilige tempel.

  Prachtig-afgewerkt-bolletjeskleed-Nepal-met-trotse-maaksters

  Bij Sukhi kan je verschillende handgewoven Nepalese tapijten kopen. Bij ons weet je zeker dat de artiesten een fair en eerlijk loon krijgen wat soms zelfs het dubbele is van andere wevers. Onze kleden van Nepal zijn ook nog is extra speciaal. Ze worden gewoven met vilten bolletjes. Waardoor ze extra zacht en comfortabel zijn wat dus houdt je nog tegen om is te kijken naar onze Nepalese collectie?

  Lees meer »
 8. Marokkaanse Berber symbolen verklaard

  Voordat je een handgemaakt tapijt koopt, moet je jezelf eerst goed informeren over wat je precies wilt. Als je een Berbers handgeweven tapijt wilt, kan je kiezen uit verschillende typische traditionele Berberse symbolen die je er op wilt plaatsen maar al deze symbolen hebben een mening.

  De meeste Berberse symbolen behoeden de houder of drager ervan tegen het kwade. Berbers geloven dat deze symbolen een spirituele kracht bezitten ook Baraka genoemd. De kracht helpt hen in ziekte, tegen naargeestigheid, tegen het kwade in het leven. Deze symbolen worden niet alleen gebruikt voor vloerkleden maar ook voor andere alledaagse dingen. Ook worden ze aangebracht als tattoos, kijk maar naar de bruiden met al hun prachtige aangebrachte henna tattoos. Al deze versiersels hebben Baraka in zich. We gaan de meest gebruikte symbolen een beetje uitleggen.

  Prachtig-Berber-kleed-met-diamant-patronen

  @Martahouse

  De diamant staat voor vrouwelijkheid en vruchtbaarheid. Ook wordt het geassocieerd met de slang (denk aan het verhaal van Adam en Eva en de slang). Volgens de laatste betekenis staat de diamant ook voor de samenkomst van tegenovergestelden (zoals man en vrouw).

  Het volgende teken is de pijl, zoals we kunnen raden staat dit symbool voor mannelijkheid en mannelijke vruchtbaarheid. Het wordt ook geassocieerd met de blikseminslagen van een storm.

  Prachtig-rond-Berber-kleed-met-verschillende-pijl-symbolen

  @Mepicalaetiqueta

  Het volgende en ook één van de meest gebruikte symbolenl in de Berberse gemeenschap is het oog. Dit staat symbool voor bescherming tegen al het kwade in de wereld. De verschillende vierkanten symboliseren dat ze het kwaad van alle richtingen proberen te bestrijden. Het oog ken je misschien ook van de vele amuletten in de vorm van een hand met in het midden een oog, dit amulet noemen we een Hamsa.

  Vervolgens hebben we de boom. Een boom wordt geassocieerd met een rustig en comfortabel leven. Maar ook met fertiliteit en geluk. De boom is eigenlijk het middelpunt van de wereld en het wordt omgeven met verschillende dingen. De boom staat ook symbool voor leven en kennis in het algemeen.

  Ons laatste meest voorkomende symbool is de bijl. Dit staat voor verwoesting en woede. Maar deze eigenschappen worden gebruikt tegen het kwade. Het is dus een positief symbool. Het wordt ook geassocieerd met de bliksem en regen.

  Prachtig-Berber-kleed-met-verschillende-betekenisvolle-symbolen

  @Helmihytti

  Als je een Berbers vloerkleed wilt, denk dan zeker goed na over welke symbolen je erop wilt. Want alle symbolen hebben een specifieke kracht maar ze zullen je wel allemaal behoeden voor het kwade en het goede in je leven te versterken. Onze artiesten van Sukhi zullen er ook nog is extra kracht en liefde insteken natuurlijk.

  Lees meer »
 9. Wevers in India

  Wist-je-dat weven in India een eeuwenoude traditie is die dateert van over 5000 jaar geleden. Er zijn eeuwenoude teksten teruggevonden waar men spreekt van Hiranya wat ook betekent, stoffen gemaakt van goud. Het weven in India is al duizenden jaren de voornaamste industrie (samen met de agricultuur). Het gaat zelfs zo ver dat India een ministerie van Textiel heeft. India is dan ook één van de landen waar wij onze sociale missie doorduwen.

  Een historisch overzicht

  In de middeleeuwen waren er twee soorten van weven. De ene was voor de rijkere bevolking, voor hen werd er geweven met de meest luxueuze stoffen en hun producten werden gekenmerkt door rijkversierde borduursels. Voor de rest van de bevolking was het allemaal veel simpeler. Zij hadden de middelen niet om veel verschillende stoffen te kopen. Hun outfit moest langer meegaan en ze moesten erin kunnen werken zonder dat het snel kapot zou gaan. Maar zelfs dit hield sommige vakmannen niet tegen om zelfs van de allersimpelste dingen toch een kunstwerk te maken.

  Indische-vrouwen-bereiden-weven-voor

  In 1200 begon de vraag te stijgen voor Indische geweven kleren en tapijten etc. Dit zorgde ervoor dat de wevers zich verenigden in verschillende nederzettingen. Waardoor het gemakkelijker werd om zaken te doen met elkaar maar ook met buitenlanders. Vanaf 1500 boomde de markt enorm. Van over de hele wereld kwamen rijke zakenmannen en reizigers naar India om traditionele textielen te kopen. Maar aan alle goede liedjes komt een eind. In 1700 was er te veel politieke corruptie gemoeid met de markt waardoor veel wevers niet langer in staat waren om zichzelf en hun familie te onderhouden met hun beroep. Vervolgens kwam er in de jaren 1900 de industrialisering, wat ook negatief was voor alle echte vakmannen. Er werden fabrieken opgezet zodat het allemaal sneller en goedkoper was. Er werd meer geïmporteerd van andere landen, die de prijzen lager hielden door massaconsumptie. Waardoor er nog nauwelijks vraag was naar handgemaakte tapijten en kleren.

  Indische-vrouwen-genieten

  De voorbije decennia is er terug een stijging in de vraag naar handgemaakte en originele spullen. Mensen beginnen opnieuw de authenticiteit en originaliteit te verkiezen boven de duizenden dezelfde ‘made in china’ spullen. Meer en meer mensen verkiezen om iets meer te betalen voor hun handgemaakte tapijten zolang ze fairtrade en authentiek zijn.

  En bij Sukhi juichen we dit alleen maar toe. Kijk maar naar onze prachtige wollen vloerkleden uit India. Elk tapijt dat bij ons verkocht wordt is handgemaakt en origineel. Je krijgt zelfs een kaartje met de naam van de persoon die het gemaakt heeft op. Zodat als je dit wilt, je deze persoon een bedankje kan sturen.

  Lees meer »
 10. Hoe kies je het perfecte vloerkleed waar je lang plezier van zult hebben?

  Iedere ruimte wordt er mooier van, een prachtig vloerkleed. Een vloerkleed is een belangrijk element in ieder interieur en is vaak toch best een behoorlijke investering. Waarom is een vloerkleed zo’n belangrijk element in huis of op kantoor? Een vloerkleed heeft verschillende voordelen: Het staat gezellig in huis, het zorgt voor een knus gevoel, absorbeert geluid wat vooral erg prettig is bij een ruimte met hoge plafonds, het is een heerlijk plekje om op te zitten of te liggen en het zorgt voor veiligheid in huis. Mocht je een gladde vloer hebben, dan vermindert een vloerkleed het risico dat je valt. Redenen genoeg dus om een mooi vloerkleed aan te schaffen! Maar een vloerkleed kies je niet zomaar. Met al deze verschillende soorten en maten kleden is het natuurlijk lastig kiezen. Dus hoe kies je nou het juiste vloerkleed? Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om een geschikt vloerkleed uit te kiezen. In deze blog geven we je daarom een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een mooi vloerkleed, zodat je zoveel mogelijk plezier van je aankoop hebt! Wil je graag een mooi vloerkleed en heb je wat tips nodig? Lees dan snel verder!

  Bepaal voor welke ruimte je het vloerkleed wilt hebben
  Zodra je hebt besloten dat je graag een vloerkleed wilt, bedenk dan voor welke ruimte/gedeelte van het huis je het vloerkleed wilt hebben. Bij een zithoek in de vorm van een rechthoek, is een vloerkleed in rechthoekige vorm het mooiste. De eerste stap is om de ruimte op te meten waar je een vloerkleed wilt hebben. Wil je een kleed bij de zithoek en wil je dat het vloerkleed de hele zithoek in beslag neemt, kies dan het vloerkleed in een groter formaat dan de zithoek. Is het kleed kleiner dan de zithoek? Dan kan het zijn dat de verhoudingen niet mooi zijn en het kleed niet goed tot zijn recht komt. Voor een modern interieur en voor ruimtes zoals de kinderkamer, kantoor of de hal zijn kleinere kleden geschikt. Ronde kleden zijn wat speelser en kun je makkelijk in een open ruimte neerleggen, terwijl rechthoekige kleden meer geschikt zijn voor de zithoek of onder de keukentafel. Bij Sukhi hebben wij de keuze uit zowel ronde als rechthoekige kleden in allerlei verschillende maten.

  ontwerp-zelf-je-eigen-bolletjeskleed-rond-of-rechthoekig Kies het juiste design en de juiste kleur 

  Dit is ook weer afhankelijk van de ruimte waar je het kleed wilt hebben en natuurlijk van de kleuren in die ruimte. Wil je een kleed in de kantoorruimte? Dan kan een rustiger design voor meer rust en focus houden. Wil je een kleed voor op de kinderkamer? Dan mag deze best wat drukker en vrolijker zijn! Lees hiervoor ook onze vorige blog waarover we vertelden over geschikte kleden voor in de kinderkamer. Wil je dat het kleed de blikvanger is van de ruimte? Kies dan voor een van onze mooie Turkse Patchwork kleden, of voor onze mooie gekleurde bolletjeskleden, of voor onze mooie one-of-a-kind vloerkleden uit India. Deze prachtige collectie bestaat uit een paar prachtige kleden die erg kleurrijk zijn en een vrolijk patroon hebben.Uiteraard kun je zelf ook je eigen kleuren en design samenstellen bij onze Nepalese bolletjeskleden of de Marokkaanse Beni Ouarain kleden. Zo kan je zelf een kleed naar eigen wens ontwerpen.

  rechthoekige-kleden-staan-mooi-bij-de-zithoek

  Kies het juiste materiaal
  Wil je wol, vilt of misschien wel geitenhaar? Of een combinatie? Dit is ook weer afhankelijk van waar je het kleed gaat gebruiken. Sommige mensen willen graag een kleed in de badkamer of buiten op het balkon of het terras. Hoewel wij natuurlijk adviseren om het kleed niet te nat te laten worden, zijn ons plat geweven kleden en de Turkse patchwork kleden het meest geschikt. Wil je een kleed waarop de kinderen lekker kunnen spelen of de huisdieren lekker kunnen liggen, dan zijn onze vilten blaadjes kleden, onze bolletjeskleden of Beni Ouarain kleden een goede keuze. Welk soort materiaal je bij Sukhi ook kiest, onze materialen bevatten geen toxische of allergene stoffen.

  Kies voor kwaliteit
  Uiteraard wil je lang plezier hebben van je aankoop. Het is daarom belangrijk dat je een vloerkleed aanschaft van goede kwaliteit. Er zijn veel vloerkleden te koop waarvan de kwaliteit niet zo goed is. Slechte kwaliteit materialen, niet goed aan elkaar genaaid, etc. Bij Sukhi hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken. Al onze vloerkleden zijn van de hoogste kwaliteit. Onze vakmensen zijn goed getraind en gebruiken alleen de hoogste kwaliteit materialen, zoals 100% pure wol uit Nieuw-Zeeland en de kleden krijgen een uitvoerige kwaliteitscheck voordat ze worden verstuurd. Dus welk kleed je uiteindelijk ook kiest, bij ons weet je zeker dat je de beste kwaliteit kleed in huis haalt, met de hand gemaakt door onze vakmensen in Nepal, India, Turkije of Marokko.

  onze-kleden-zijn-van-duurzame-en-hoge-kwaliteit

  Lees meer »
Posts loader