Artikelen 1 tot 10 van 41 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Marokko, het land van 1001 nachten

dinsdag 20 maart 2018 03:52:41 Europe/Paris

Jullie hebben ongetwijfeld de mooie collectie van authentieke Beni Ouarain kleden gezien op de website van Sukhi. Deze authentieke berber kleden komen uit Marokko. Maar wat betekent de term Berber precies? Waarom zijn onze kleden zo uniek? In deze blog vertellen we je graag meer over het prachtige land achter de Beni Ouarain kleden en vertellen we meer over de unieke berber kleden. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

De geografie en het landschap van Marokko

Marokko ligt in Noord-Afrika en het land heeft een oppervlakte van 446.550 vierkante kilometer en ligt aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Buurlanden zijn Algerije, Mauritanië en Spanje (via de straat van Gibraltar). De hoofdstad van Marokko is Rabat, andere belangrijke steden zijn Casablanca, Marrakech, Fes en Meknes. In Marokko wordt standaard Arabisch gesproken maar verder wordt er ook Tashelhiyt, Tamazight, Frans en de berbertalen Tarifit en Riffijns gesproken. Het Atlasgebergte bestaat uit pieken van ruim 4.000 meter die zijn besneeuwd, verborgen Berberdorpjes en valleien vol dennenbomen en eiken. In dit gebied leven veel dieren, zoals wilde zwijnen, roofvogels, hagedissen en berberapen. Natuurlijk is de Sahara woestijn ook erg bekend en geliefd bij toeristen. Het Marokkaanse deel van de Sahara staat bekend om de sprookjesachtige oranje zandduinen en ook hier wonen veel exotische dieren, zoals onder andere vossen, gazellen, knaagdieren en slangen.

onze-wol-komt-van-schapen-in-het-atlas-gebergte

De lange geschiedenis van Marokko en de Berbercultuur 

Marokko heeft een lange geschiedenis, er wonen al bijna 10.000 jaar mensen. De eerste duizenden jaren waren dit vooral de Berbers die in het land en de landen om Marokko heen trokken. Rond het begin van de jaartelling waren er verschillende Berber Koninkrijken die later werden vernietigd door de Romeinen. In de zevende eeuw werd de Islam door de Arabieren naar Marokko gebracht. Op dat moment was Marokko nog een Christelijk land. In de elfde eeuw verenigde enkele stammen zich waardoor het huidige Marokko is ontstaan. In de vijftiende eeuw veroverden Portugezen delen van Marokko en bouwden er verschillende forten en de stad Mazagan. Na de Marokkaanse crisis in het begin van de twintigste eeuw werd het bestuur van het land over gedaan aan Frankrijk en Spanje, waardoor Marokko sinds 1956 weer een zelfstandig land is. Tegenwoordig wonen er nog Berber-volken verspreid over Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Mali, Senegal en Niger, en heeft ieder Berbervolk hun eigen taal en lokale tradities.

De prachtige cultuur van Marokko

Iedereen heeft ongetwijfeld de prachtige en kleurrijke foto’s van Marokko gezien. Marokko heeft een prachtige cultuur en mensen reizen graag naar Marokko. In Marokko hangt overal de geur van eten en de kruiden die worden gebruikt. De belangrijkste kruiden die in het land worden gebruikt zijn kaneel, munt, komijn, gember, peper, saffraan en kurkuma. In Marokko wordt voornamelijk kip en lamsvlees gegeten en veel Marokkaanse gerechten komen uit de typische Tajine. Groene thee met munt is het populairste drankje van Marokko. Marokkanen zijn erg vriendelijke mensen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en toeristen worden vaak uitgenodigd bij lokale mensen om bij hen thuis te komen eten of om muntthee te drinken. 

onze-beni-ouarain-kleden-worden-met-de-hand-gemaakt.jpg

De Berberkleden van Sukhi

Zoals jullie hebben kunnen lezen, is de Berbercultuur erg uniek en heeft het een lange historie. Wij zijn daarom ook erg trots dat Sukhi authentieke Berberkleden aanbiedt. Deze worden gemaakt door Beni Ouarain stammen, die diep in het Atlasgebergte van Marokko leven. De wol die wordt gebruikt voor onze berberkleden, komt van speciale schapen die in het Atlasgebergte leven. Alleen deze schapen geven wol die de kleden zo bijzonder maken. Op de website van Sukhi kun je meer lezen hoe de Berberkleden worden gemaakt. Sukhi biedt een groot assortiment Beni Ouarain kleden aan en ieder kleed heeft een kenmerkend geometrisch patroon. Symbolen in het Beni Ouarain kleed vertellen waargebeurde verhalen uit het leven van de wever. De ziel van Marokko is dus in ieder kleed te vinden. Sukhi biedt ronde en rechthoekige kleden aan, in verschillende kleuren en met diverse patronen. Hierdoor is het mogelijk om op onze website zelf je unieke Berberkleed samen te stellen. Onze Beni Ouarain kleden worden met de hand gemaakt. 

authentieke-ronde-marokkaanse-wollen-beni-ouarain-kleden

Onze unieke Beni Ourain kleden worden met de hand gemaakt 

Onze unieke Beni Ouarain kleden worden met de hand gemaakt en het duurt maanden voordat een kleed klaar is. Onze liefdevolle vakmensen in Marokko stoppen veel liefde, passie en tijd in de kleden. Op onze website kun je de vakmensen ontmoeten die ieder kleed met liefde maken. Doordat er zoveel liefde in ieder kleed wordt gestopt en door de hoge kwaliteit van onze wol, worden onze kleden internationaal geroemd. Onze vakmensen in Marokko krijgen een goede prijs voor hun prachtige werk, waardoor zij en hun familie in betere levensomstandigheden kunnen leven. Met een uniek Beni Ourain kleed haal je Marokkaans erfgoed in huis halen en steun je het prachtige werk van onze vakmensen. Wij weten zeker een van onze prachtige Berberkleden een pronkstuk in jullie woning zal zijn! 

Geplaatst in News door Marieke

Nepal, het land van de authentieke bolletjeskleden

woensdag 28 februari 2018 21:01:32 Europe/Paris

Sukhi betekent blij in Nepalees. Sukhi is begonnen met Nepalese bolletjeskleden, dus Nepal is erg belangrijk voor Sukhi. In deze blog delen we daarom wat leuke informatie en weetjes over Nepal en vertellen we wat meer over onze authentieke Nepalese bolletjeskleden! Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Nepal heeft een prachtige cultuur en natuur
Nepal is een land in Azië en de hoofdstad is Kathmandu. Het land is niet erg groot, maar het landschap is veelzijdig en indrukwekkend, en Nepal staat bekend als een land met een bijzondere cultuur. In Nepal zijn vele pelgrimsplaatsen, oude dorpjes, paleizen en tempels. Tempels worden veel gebruikt voor de aanbidding van de goden. Verder vind je in de steden indrukwekkende standbeelden van koningen van Nepal. Nepal heeft ook een prachtige natuur: vele nationale parken en natuurlijk het grote berggebied, de Himalaya. Op de hogere gedeeltes van het Himalaya gebergte ligt eeuwige sneeuw en hier komen zeldzame sneeuwluipaarden voor Andere dieren die je in Nepal in het wild tegenkomen zijn neushoorns, tijgers en olifanten. De hoogste berg ter wereld is ook in Nepal te vinden, de Mount Everest. De bevolking van Nepal De mensen in Nepal staan bekend als vriendelijk en behulpzaam en het boeddhisme en het hindoeïsme zijn de twee grootste religies in Nepal. Veel mensen in de steden en op het platteland kennen armoede. Nepal wordt daarom tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen gerekend. Landbouw en toerisme zijn belangrijke sectoren van Nepal en de productie van textiel en tapijten kent een snelle groei.

tempels-in-nepal-waar-goden-worden-aanbeden

Leuke weetjes over Nepal

Wist je dat…

- Mensen in Nepal volgens een maankalender leven?
- Nepal het enigste land is met een niet-rechthoekige vlag?
- Nepal het geboorteland is van de Boeddha?
- 8 van de 10 hoogste bergen ter wereld te vinden zijn in Nepal?

de-vilten-bolletjes-worden-allemaal-met-de-hand-gemaakt

Onze prachtige bolletjeskleden uit Nepal 
Wij bieden prachtige authentieke bolletjeskleden. Ieder bolletjeskleed wordt gemaakt van duizenden vilten bolletjes, en dat allemaal met de hand. Sommige kleden hebben wel 10.000 vilten bolletjes! Het proces om de bolletjes te maken, is erg lang. Op de website van Sukhi kun je meer over dit proces lezen en kun je ook een filmpje bekijken over hoe de bolletjes met liefde en passie worden gemaakt. Wij bieden verschillende bolletjeskleden aan, rechthoekig en rond. We bieden bolletjeskleden aan in verschillende kleuren, maar het is ook mogelijk om zelf een bolletjeskleed samen te stellen op de website van Sukhi. Zo is het mogelijk om een prachtig en uniek bolletjeskleed in huis te halen en zullen vrienden en familie versteld zijn van dit prachtige kunstwerk. 

ieder-bolletjeskleed-wordt-met-de-hand-gemaakt

Een betere toekomst voor mensen in Nepal door Sukhi
Onze bolletjeskleden komen rechtstreeks van de makers in Nepal. Zoals je hebt kunnen lezen, is de bevolking in Nepal erg arm. Sukhi biedt mensen in Nepal een mogelijkheid om hun prachtige kleden te verkopen, waar ze een goede prijs voor krijgen. Ze verdienen ongeveer twee tot drie keer meer dan wat het gemiddelde salaris in Nepal is. Wij zijn trots dat wij deze mensen een mogelijkheid bieden om in betere omstandigheden te kunnen leven en hun kinderen een betere toekomst te kunnen bieden. Op onze website kun je kennismaken met ons team in Nepal en de mensen die ieder bolletjeskleed met liefde en passie maken, en met een blije glimlach. Heb jij ook een prachtig bolletjeskleed? Wij vinden het leuk om het mooie bolletjeskleed te zien en hoe blij jullie zijn met dit pronkstuk. Je kunt je foto op Instagram delen en ons taggen (@sukhi.nl). Wij worden altijd blij (Sukhi) van mooie foto’s waarop onze kleden te zien zijn!

onze-vakmensen-werken-maken-ieder-bolletjeskleed-met-de-hand

Geplaatst in News door Marieke

De prachtige cultuur van India

woensdag 28 februari 2018 20:37:00 Europe/Paris

Jullie hebben vast onze prachtige kleden uit India op de website van Sukhi gezien. Het leek ons daarom leuk om jullie wat meer te vertellen over de landen waar de unieke kleden van Sukhi met de hand worden gemaakt. In deze blog delen we daarom wat leuke informatie en weetjes over India en vertellen we wat meer over onze Indiase kleden! Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

De geografie van India

India is een land in Zuid Azie. Het land bestaat uit 29 staten en de hoofdstad is New-Delhi. Het land grenst in het noordwesten aan Pakistan,in het noorden met Nepal, China en Bhutan en in het oosten aan Burma. De natuur van het land is heel divers. Er zijn bergen, valleien, woestijnen, prachtige kust stroken en natuurlijk is er Sri Lanka, het eiland dat bij India hoort. Sri Lanka ligt op ongeveer 65 km afstand van het vaste land.

sukhi-india-ambachtslieden-met-een-break

India heeft een prachtige cultuur

India is een prachtig land met veel cultuur. Er is een mix van verschillende religies, rassen en talen. Het hindoeïsme en boeddhisme zijn de twee grootste religies in India. Mensen in India zijn ook erg spiritueel en zijn hier iedere dag mee bezig.

India heeft prachtige kunst en architectuur

Het bekendste voorbeeld is toch de Taj Mahal tempel die je hierboven op de foto ziet. De architectuur van de tempel bezit elementen uit de Islam, Perzische Ottoman Turkse en Indiase architectuur stijl. India is ook bekend voor de filmindustrie, beter bekend als ‘Bollywood’. Ook heeft India veel dans-, muziek- en theater tradities die meer dan 2000 jaar oud zijn. Sporten die populair zijn in India zijn hockey, cricket, voetbal, schaken, motor racen en kalaripayattu, een vorm van martial arts. Wat verder opvalt, is de kleding. De kleding in India is erg kleurrijk en vrouwen dragen vaak kleurrijke zijden hoofddoeken (saris). Er worden ook veel juwelen gedragen en vrouwen houden ervan om mooie make up te dragen. Dito I kun je ook al zien op de foto hieronder. Deze foto is gemaakt tijdens een trip van onze oprichtster en CEO Nasia Burnet aan India.

Taj-mahal-tempel-in-india

Leuke weetjes over India

Wisten jullie dat…
- India na China het meest dichtbevolkte ter wereld is?
- Shampoo geïntroduceerd is in India? Uiteraard niet de synthetische vorm, maar shampoo met kruiden. Shampoo stamt af van het woord champu, wat massage betekent in Indiaas.
- India het grootste aantal vegetariërs ter wereld heeft?
- India het eerste land was waar diamanten werden gevonden?
- Koeien heilig zijn in India? Als je in India bent, zul je koeien vrij zien rondlopen en zul je koeien een Tilak zien dragen. Dit is een Hindi symbool van goed geluk.
- Het eerste katoen ter wereld in India werd gesponnen en geweven?
- 70% van de kruiden ter wereld uit India komt?
- Yoga oorspronkelijk uit India komt?

Indiaas-gevlochten-vloerkleed-wol-zacht-comfortabel-sukhi

Onze Indiase kleden

Dat India een opmerkelijke en mooie cultuur heeft, zie je natuurlijk ook aan de unieke Indiase kleden die Sukhi verkoopt. Wij hebben een groot aanbod van wollen en vilten Indiase vloerkleden en je kunt kiezen uit allerlei patronen, stijlen en kleuren. Alle kleden worden met de hand gemaakt door onze vakmensen in India. Op de website van Sukhi kun je deze prachtige kleden bekijken.


Hygge van Sukhi

Speciaal voor de winter heeft Sukhi drie Indiase collecties ontwikkeld. ‘Hygge” vloerkleden, allemaal gemaakt van 100% wol en met warme en gezellige ontwerpen. Heerlijk knus vooral nu het zo koud is! Hygge is een leefstijl uit Scandinavië en staat voor tijd vrijmaken voor gezelligheid met vrienden in een ontspannen en comfortabele sfeer. En dat is precies wat deze prachtige kleden uitstralen, warmte en gezelligheid. En wat is er nou fijner dan thuiskomen op een koude dag en de warmte van onze mooie kleden te voelen. Kleurrijke Indiase kleden Hiernaast heeft Sukhi ook een nieuwe collectie gelanceerd met vijf unieke Indiase vloerkleden. Deze kleden zijn erg kleurrijk en kunnen in elke maat en in diverse prachtige kleuren worden gemaakt. Omdat onze kleden met de hand worden gemaakt, kunnen klanten het kleed naar eigen wens laten maken.

Wil je ook een prachtig stukje India in je huis?

Zoals jullie hebben kunnen lezen is India een uniek land met een prachtige cultuur! Dit zie je terug aan onze mooie en diverse Indiase kleden. Welk kleed je uiteindelijk ook kiest, ze zijn allemaal met de hand gemaakt en worden met liefde en passie gemaakt door onze vakmensen in India, die een eerlijke prijs ontvangen voor hun prachtige werk. Wil je ook een prachtig stukje Indiase cultuur in je kamer? Bestel dan een van onze prachtige Indiase kleden. Natuurlijk vinden we het leuk om te zien hoe jouw kleed in je huis staat! Je kunt je foto op Instagram delen en ons taggen (@sukhi.nl). Wij worden altijd blij van mooie foto’s waarop onze kleden te zien zijn!

sukhi-vakvrouwen-in-india

Geplaatst in News door Marieke

De feestmaand in met Sukhi

maandag 4 december 2017 13:18:05 Europe/Paris

Lieve mensen, het is weer zover. De decembermaand is aangekomen. Sinterklaas is inmiddels weer veilig in Spanje zijn grote boek aan het bijwerken voor volgend jaar. Voor ons in Nederland een teken om de kerstspullen uit de kast te mogen trekken! De kerstbomen worden langzamerhand opgezet en de kerstmarktjes duiken al op in het land. De kerstverlichting hangt door elke stad; “it’s beginning to look a lot like Christmas.” 

De gezelligste maand 

Sukhi is gek op kerst, december, de feestdagen en alles wat ermee te maken heeft. In december geniet je van je familie, vrienden en collega’s. Het is de beste tijd om samen te eten, drinken, te skiën en te (après) skiën. Een gezellige maand dat zeker, maar ook een dure maand! Goeie cadeautjes vinden, lekker eten kopen, een vakantie boeken? Het gebeurt allemaal in deze maand. Maar goed, als je dan met z’n alle rond de boom zit dan is het wel de moeite waard!

de-feestmaand-in-met-sukhi-kerst-rood-bolletjeskleed

Zet Sukhi vandaag op je verlanglijstje!

Heb je al goede ideeën voor de cadeautjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi Sukhi kleed? Met de nieuwe kleden in onze collectie hopen we dat een Sukhi keed op jouw wish-list komt te staan! Laat je inspireren met wat cadeau ideetjes, net op tijd voor Kerst. We hebben overal cadeau inspiratie voor! Een zelf samengesteld bolletjeskleed misschien! Kies je eigen kleurencombinatie en formaat. Of wellicht een eigen samengestelde vintage patchwork kleed? Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze nieuwe Hygge vloerkleed collectie uit India. Elk kleed is gemaakt van 100% wol en brengt het typische ‘Hygge’ gevoel in elke kamer. De kleden zijn handgemaakt en helpen de Indiase kleden makers aan een eerlijk inkomen. De kleding collectie is speciaal ontwikkeld voor de winter met warme, gezellige ontwerpen. Net als alle kleden van Sukhi zijn deze handgemaakt en geven ze het typisch Sukhi gevoel van comfort en luxe.

Kerst samen met Sukhi

Hoe leuk zou het zijn om met de kerst samen bij de openhaard, de mooie opgezette kerstboom en met een prachtig handgemaakt Sukhi kleedje te zitten. Het liefst op een Hygge kleedje uit de nieuwe collectie. Elk Sukhi kleed is uniek en speciaal voor jou gemaakt. Leuk om te geven, en natuurlijk nog leuker om te krijgen! Wist je dat we nu ook een outlet hebben? Nieuw bij Sukhi is onze online outlet met de beste deals. Kijk even rond, laat je inspireren!

Foto credit: @pia.kv

Geplaatst in News door Charo

Persbericht: nieuw van Sukhi: ‘Hygge’ vloerkleden uit India

dinsdag 14 november 2017 12:44:05 Europe/Paris

                                                              Sukhi

 Nieuw van Sukhi: ‘Hygge’ vloerkleden uit India

 Sociale onderneming Sukhi lanceert drie nieuwe Indiase kledencollecties. Elk kleed is gemaakt van 100% wol en brengt het typische ‘Hygge’ gevoel in elke kamer. De kleden zijn handgemaakt en helpen de Indiase kledenmakers aan een eerlijk inkomen. Een eeuwenoude traditie in Indiase kledenmakerij blijft zo behouden.

gevlochten-vloerkleed-wol-zacht-comfortabel-sukhi 

Warme, gezellige ontwerpen

Sukhi heeft drie Indiase kledencollecties ontwikkeld voor de winter: gevlochten vilten, gevlochten wollen en plat geweven vloerkleden. Met warme, gezellige ontwerpen. Net als alle kleden van Sukhi zijn deze handgemaakt, van 100% wol en geven ze het typische Sukhi gevoel van comfort en luxe.

 wit-vloerkleed-chunky-wollenkleed-warm-nieuw

Hygge van Sukhi

De wollen kleden brengen warmte in huis tijdens de koude winterdagen. Ze passen in de trend om het zo gezellig mogelijk te maken, geheel volgens de populaire Scandinavische ‘Hygge’ leefstijl. Hygge staat voor tijd vrijmaken voor gezelligheid met vrienden in een ontspannen, comfortabele sfeer. Deze trend gaat nu de hele wereld over. Nasia Burnet, medeoprichter van Sukhi, was er al snel bij. Nasia: “Onze nieuwste collecties zijn een reactie op de wens van onze klanten. Zij willen de ultieme warmte en gezelligheid van Hygge. En wat is er nou gezelliger dan een warm, wollen kleed in je woonkamer? Daar hebben we onze nieuwe collectie helemaal op ingericht.’

cofounder-nasia-kleden-india-handgemaakt

Unieke Indiase kleden

Sukhi lanceert ook een nieuwe collectie met vijf unieke Indiase vloerkleden. Deze kunnen in elke maat en met diverse prachtige kleuren worden gemaakt. Klanten kunnen zo naar eigen wens hun kleed laten maken. Uniek en handgemaakt door vakmensen met liefde voor kleden.uniek-ontwerp-gekleurde-vloerkleden

Documentaire Sukhi kledenmakers

De warmte die Sukhi kleden uitstralen komt niet alleen van de hoge kwaliteit wol. Elk kleed draagt bij aan een beter leven van de kledenmakers. Op de website van Sukhi staat een korte documentaire waarin te zien is hoe de kleden in India worden gemaakt en welke positieve invloed ze hebben op het leven van de makers en hun omgeving.

Sukhi werkt direct met de vakmensen in India en geeft ze training, eerlijk loon en de mogelijkheid om van huis uit te werken. Door direct te leveren van maker naar klant slaat Sukhi de tussenhandel over. Dit bespaart niet alleen kosten maar verhoogt ook de levensstandaard van de vakmensen. Zij kunnen daardoor meer bijdragen aan hun familie en dorp en hun kinderen naar school laten gaan.


Over Sukhi

Sukhi is een sociale onderneming die handgemaakte vloerkleden direct van de makers levert. Zonder tussenhandel. In Nepali betekent Sukhi ‘blij’. Sukhi wil dan ook iedereen blij maken. De vakmensen, hun families en de klanten die de kleden kopen. Wie een Sukhi kleed koopt, kiest voor een prachtig handgemaakt kleed dat rechtstreeks van de maker komt. Sukhi brengt geluk in huis met traditioneel gemaakte kleden van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Overal ter wereld. Ga naar www.Sukhi.nl voor meer informatie.

handgemaakt-met-liefde-vloerkleden

Geplaatst in News door Charo

De zomer in

maandag 10 juli 2017 18:26:29 Europe/Paris

Het is juli

Het is juli! Het schooljaar komt ten einde. Vakanties worden geboekt. Terrasjes worden gepakt en het is volop genieten geblazen. De zon breekt heerlijk door (af en toe) en het vakantiegevoel begint heerlijk te kriebelen.

Ga jij op vakantie? Of blijf je dit jaar thuis? Even weg gaan is natuurlijk hartstikke fijn, maar thuis blijven heeft zo ook zijn voordelen. Wanneer je niet op vakantie gaat bespaar je bijvoorbeeld best wat centjes. Leuk om andere dingen mee te kunnen doen. Wat dacht je van verbouwen? Je ziet het vaak genoeg voorbij komen, mensen die lekker tijdens de zomervakantie hun huis gaan verbouwen of opnieuw inrichten! Wij willen je daar graag voor inspireren.

Inrichten naar eigen smaak

Want iedereen heeft zijn eigen stijl. Niet alleen qua leefstijl en kleding maar ook wanneer het gaat om interieur design. Dankzij de geweldige social media kanalen zoals Instagram en pinterest zijn er talloze beelden om inspiratie uit te halen. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Een uniek vloerkleed Bij Sukhi worden alle kleden volledig met de hand gemaakt, dit betekent ook dat ze volledig costumizable zijn. Wat je wensen ook zijn, wij krijgen het voor elkaar. Dankzij onze geweldige teams in Nepal, India, Turkije en Marokko. Daar worden de kleden gemaakt. Sukhi werkt zonder tussenpersoon. Dus wanneer jij je kleed besteld, gaan onze makers aan de slag. Er gaan natuurlijk wel een aantal weken in de productie zitten maar wanneer het af is wordt het direct naar jou verzonden! Zo kunnen wij de kosten laag houden en heb jij een uniek, handgemaakt vloerkleed in huis.

Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Patchwork kleden uit Turkije. Deze vloerkleden komen in talloze kleuren en tegenwoordig kun je ook je eigen kleurencombinaties ontwerpen. Kies je favoriete kleuren en ontwerp zo je eigen vloerkleed!

Of onze Beni Ouarain kleden uit Marokko? Deze kleden vergen het meeste werk en kosten wel 12 weken om te maken. Maar, dan heb je ook wat. Deze prachtige kleden zijn een echte toevoeging aan elk interieur.

blog-sukhi-de-zomer-in-nieuwe-vloerkleden-intererieur

Geplaatst in News door Nikki

Sukhi's niet-kleuren; zwart en wit

woensdag 28 juni 2017 20:02:44 Europe/Paris

Zwart en wit

In elk interieur kom je het vast en zeker tegen. De kleuren zwart en wit. Of het nou je main-area is, zoals bijvoorbeeld je bankstel, of de muren. Of dat het meer in de details zit zoals een leuk vaasje. Hoe dan ook, zwart en wit zijn onmisbaar in het interieur. Vandaar dat we je deze week willen inspireren met deze geweldige en makkelijk te combineren kleuren; zwart en wit. We horen het je al denken; “dat zijn helemaal geen kleuren!” Nee officieel zijn wit en zwart geen kleuren. Wit is licht en daarom geen kleur, zwart is het gebrek van licht en daarom ook geen kleur. Toch zijn zwart en wit de meest gebruikelijke ‘kleuren´ in het interieur en andere design producten. Denk aan kleding, auto’s, elektronica. Beide zwart en wit hebben een krachtige, klassieke uitstraling en zijn om die reden zoveel geliefd. Beide kleuren staan geweldig samen maar zijn ook perfect te combineren met welke andere kleur dan ook. Waar zou jij het mee combineren?

Kleden van Sukhi

Wij willen je graag inspireren met onze witte en zwarte kleden. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons populaire witte Shirisha bolletjeskleed? Dit kleed staat perfect in de babykamer of in een mooie hal. Of ons mooie witte wollen lus kleed Ayush. Een geweldig gedetailleerd vloerkleed voor elke kamer. Natuurlijk hebben we ook ons zwarte bolletjeskleed Jessica  en een zwart wollen lus kleed Rudra. Daarnaast hebben we nog veel meer kleden in onze collectie. Wat dacht je van een zwart en wit gecombineerd bolletjeskleed? Of combineer zelf je eigen kleuren. Een zwart of wit vintage patchwork kleed voor een warme oosterse uitstraling. Ook deze kun je tegenwoordig zelf samenstellen! Kies je favoriete kleurencombinaties. Onze stenenkleden zijn al gemixt met verschillende tinten zwart, wit en grijs. En uiteraard hebben we nog talloze kleuren om uit te kiezen. Genoeg keus dus! Mocht je hulp nodig hebben dan staat onze in-huis ontwerpster Nasia altijd voor je klaar. Al onze kleden zijn volledig customizable, we kunnen dus aan al jouw wensen voldoen. Nadat je een keus hebt gemaakt staat ons team klaar in Nepal, India, Turkije en Marokko om vervolgens jouw unieke kleed met de hand voor jou te maken!

sukhi-blog-kleuren-wit-zwart-voor-interieur-vloerkleden

Geplaatst in News door Nikki

Onverwoestbare Patchwork kleden van Sukhi

donderdag 8 juni 2017 12:43:07 Europe/Paris

Een stukje cultuur van Turkije in huis

Onze patchwork kleden zijn niet zomaar enig patchwork kleed. Nee, de patchwork kleden van Sukhi worden op traditionele wijze gemaakt in Turkije; de regio voor topkwaliteit kleden. De kleden bestaan uit verschillende lapjes Turkse, vintage vloerkleden. Na zorgvuldig wassen en drogen worden deze verdeeld in heel veel kleinere lapjes. Al deze kleine lapjes worden zo weer opnieuw gebruikt om een compleet nieuw Sukhi vloerkleed te ontwerpen en te maken (vandaar patch-work!). Elk lapje heeft zijn eigen plekje en de kledenmakers weten precies waar wat hoort. Pas als het kleed perfect is wordt het naar je toe gestuurd. Zo haal je een uniek vloerkleed in huis van Turkse traditie.

Waar leg je je kleed neer?

Op onze website kun je zelf je eigen kleed ontwerpen, je kiest je kleuren maar ook je eigen afmetingen. Zo kun je de gekste hoeken in je interieur op vullen met een prachtig staaltje kunst. De patchwork kleden geven een oosterse sfeer aan je interieur. Perfect om wat kleur in huis toe te voegen of kiest juist voor een rustiek, wit patchwork kleed.  

Wist je dat je tegenwoordig ook je eigen Overdyed Patchwork kleed kan ontwerpen? Kies je eigen favoriete kleuren en design zo je unieke en persoonlijke vloerkleed bij Sukhi.

blog-patchwork-kleden-van-sukhi-onverwoestbaar

Binnen en buiten, het kan allemaal.

Onze patchwork kleden worden met zoveel liefde en zorgvuldigheid gemaakt dat deze onverwoestbaar zijn. De kleden zijn zo sterk dat ze elke omstandigheden aankunnen. Perfect om bijvoorbeeld buiten neer te leggen! Fleur je tuin je balkon of tuinhuisje op met een vrolijk patchwork kleed. Heerlijk om op te picknicken of om lekker op te zonnen thuis. En zoals eerder beschreven je kunt dus zelf je afmetingen bepalen. Zo weet je zeker dat je vloerkleed thuis gaat passen. Design een kleed speciaal voor je balkon of voor in de tuin, alles is mogelijk bij Sukhi. Mocht je hulp nodig hebben bij het ontwerpen van je kleed? Dan staan onze in-huis ontwerpster en co-founder Nasia altijd voor je klaar. Heb je inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op onze inspiratie pagina of op instagram!

blog-patchwork-vloerkleden-van-sukhi-blogger

© VillaBetula

Geplaatst in News door Nikki

Het zonnetje schijnt; wij zijn Sukhi!

donderdag 25 mei 2017 10:50:37 Europe/Paris

Sukhi is blij!

Sukhi is nepalees voor blij en ja wij zijn blij want het zonnetje schijnt! Het heeft eventjes geduurd maar het is nu echt lekker weer. Nu hopen dat het zo blijft natuurlijk! Nederland gaat naar buiten, de eerste barbecues worden gehost, de picknickmandjes worden ingepakt en de terrassen zitten vol.Iedereen is een stukje vrolijker en voor de meeste is het tijd voor een nieuwe lading kleding. Lange broeken zijn ineens te warm en onze truien al helemaal. Tijd voor wat nieuws.

ontwerp je eigen kleed op maat

Heb je er ook wel eens over nagedacht om je interieur een nieuwe look te geven? Je hoeft maar weinig aan je interieur te veranderen voor een nieuwe uitstraling. Het juiste item zal je kamer een compleet nieuwe look geven.

Een vloerkleed speciaal voor jou

Wat dacht je bijvoorbeeld van een stenen kleed? Deze kleden geven je interieur gelijk een moderne, strakke en scandinavische look. Of een van onze Marokkaanse Beni Ouarain kleden? Deze handgemaakte kleden worden op traditionele wijze gemaakt en zijn dus echt een stukje Marokko. Perfect voor een bohemian look.

Houd je meer van een vintage uitstraling? Neem dan een kijkje naar onze Patchwork kleden uit Turkije. Deze kleden worden gemaakt van allemaal verschillende stukjes, vandaar de naam “patch-work”! Je kunt ook zelf je kleurencombinatie maken. Zo kun je zelf je eigen vloerkleed ontwerpen en weet je zeker dat je een uniek item in huis hebt. Ook de patchwork kleden worden volledig met de hand gemaakt!

Wist je dat deze kleden onverwoestbaar zijn? Perfect om mee te nemen naar buiten voor een picknick of om je balkon of tuin mee op te vrolijken!

uniek patchwork kleed

Ontwerp nu zelf

Ben jij al aan de slag gegaan met onze ontwerp tools? Bij onze bolletjeskleden en onze patchwork kleden kun je zelf de ontwerper uithangen. Talloze combinaties zijn mogelijk en het leuke is dat je gelijk een preview kunt bekijken! Bekijk dus zoveel opties als je wilt voordat je je uiteindelijke beslissing maakt, of speel er gewoon mee om inspiratie op te doen! Mocht je hulp nodig hebben dan staat onze in-house ontwerpster en co-founder Nasia altijd voor je klaar. Voor inspiratie kun je ons ook volgen op instagram of pinterest!

Heb jij al een Sukhi kleed? Tag ons dan met #Sukhi of stuur ons een foto. Wie weet re-posten wij jouw foto wel!

Geplaatst in News door Nikki

Kleurrijk de lente in

dinsdag 9 mei 2017 12:21:57 Europe/Paris

Het is officieel al volop lente, de zon wil het alleen nog niet zo geloven. Toch houden we voet bij stuk. Bij het eerste teken van zonneschijn gaat heel Nederland gelijk het terras op, de zomerjasjes komen tevoorschijn uit de kast en je kan eindelijk je mooie zonnebril op zetten. Ook bij Sukhi houden we voet bij stuk. We houden van alle seizoenen maar het zou toch wel leuk zijn om nu wat meer zon te krijgen. Op zonnige dagen lijkt iedereen vrolijker en ook krijg je dan vaak zin je interieur een nieuwe touch te geven. Wat nieuwe kussens, kaarsjes, een nieuwe poef? Of je pakt het gelijk groots aan en gaat lekker verven of verbouwen.

Fleur je huis op met de vrolijke bolletjeskleden.

Bij Sukhi staan we voor persoonlijkheid en smaak. We vinden het erg belangrijk dat iedereen een uniek kleed ontvangt. Onze ambachtslieden in Nepal werken met veel liefde en geduld aan elk bolletjeskleed en dit is terug te zien. Elk handgemaakt vloerkleed is een uniek kunstwerk. Omdat al onze kleden volledig met de hand worden gemaakt kun je zelf bepalen hoe je kleed eruit komt te zien. Kies je eigen kleur of maak een mooie kleurencombinatie. Je kan er ook voor kiezen om een patroon in je bolletjeskleed toe te voegen. We hebben meer dan 60 kleuren om uit te kiezen, reken maar uit hoeveel combinaties dat zijn. Kies zoveel kleuren als je wilt of kies juist voor één van onze bolletjeskleden uit de collectie.

Draag bij aan de sociale impact van Sukhi

Wist je dat je direct bijdraagt aan het verbeteren van het leven in bijvoorbeeld Nepal wanneer jij je bolletjeskleed bestelt? Sukhi is een sociale onderneming met een sociale missie. Onze ambachtslieden verdienen 2 tot 3 keer meer dan het gemiddelde. Daarbij zorgen we voor goede werkomstandigheden en flexibele werktijden. Zo kunnen moeders én voor kun kinderen zorgen én werken. Om het extra persoonlijk te maken schrijft de maakster van jouw kleed haar naam op je Sukhi kaartje. Zo weet je precies wie jouw kleed heeft gemaakt. Haar naam kun je terugvinden op de website om haar bijvoorbeeld een bedank mailtje te sturen, leuk toch? Of stuur haar een foto van het door haar gemaakte kleed in zijn nieuwe thuis.

collage-blog-kleurrijk-de-lente-in-bolletjeskleed-handgemaakt-in-nepal.jpg

Geplaatst in News door Nikki

Artikelen 1 tot 10 van 41 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2