Artikelen 1 tot 10 van 51 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De wevende vrouwen van Turkije

vrijdag 9 november 2018 09:30:42 Europe/Paris

Als we aan Turkijke denken, gaan onze gedachten automatisch naar de majesteuze moskeeën zoals de Blause Moskee. Of we denken aan de eeuwig vloeiende Bosporus die Azië en Europa van elkaar scheidt. Maar Turkije is zoveel meer, Turkije is tradities en overleveringen van oude ambachten zoals weven.

Het weven van kleden is een turkse traditie die terug gaat naar 4 - 1 BC. Het weven van tapijten is één van de oudste turkse tradities. Eerst was het natuurlijk voor bescherming en warmte maar later begonnen ze ook de esthetiek van de kleden te waarderen. In de latere tijden woven vrouwen vooral om de bruidsschat van hun dochters of zichzelf uit te breiden. Want als een vrouw zeer begaafd was in het de kunst van het weven, was ze aantrekkelijker voor toekomstige echtgenoten. De toekomstige bruidjes besteedden bijgevolg veel tijd, aandacht en zorg aan de kleden.Mooi-blauw-turks-kleed-met-sandalen

@Lagattasultetto

Later was er steeds meer vraag naar Turkse tapijten, juist omdat het zulke unieke en authentieke kleden zijn. Er werden meer en meer fabrieken opgericht waar niet alleen meer vrouwen in gingen werken maar ook mannen. De tradities zette zich verder maar moderniseerde zich ook. De machines namen het handmatige over zodat er veel meer geproduceerd en verkocht kon worden. De authenticiteit verdween. Na een tijdje werd het duidelijk dat de toestand in deze fabrieken schrijnend zijn. De mannen, vrouwen, kinderen werkten 12 uur per dag voor een hongerloontje, ze verdienden juist genoeg om te overleven maar meer niet.

Wij bij Sukhi strijden hier tegen. Wij bieden onze artiesten een menswaardig en goed bestaan aan. Onze Turkse tapijten worden allemaal handgemaakt door verschillende locals maar de artiesten krijgen altijd een fair loon. Deze lonen liggen gemiddeld twee of drie keer hoger dan het gemiddelde.

Bij Sukhi heb je de keuze tussen vier verschillende soorten Turkse tapijten. We hebben overdyed patchwork kleden, kelim patchwork kleden, caput patchwork kleden en hennep patchwork kleden. Elk kleed heeft zijn eigen unieke kenmerken en zijn zeer verschillend op sommige vlakken maar bij elk kleed zie je overeenkomsten met de andere Turkse kleden.

Prachtig-paars-kleed-met-roze-accenten

@sulassasovussa                                                                  

De Turkse kleden van Sukhi zijn speciaal omdat ze nog gemaakt worden volgens de oude Turkse tradities. Er komen geen machines aan te pas, alles is handgemaakt. En dat is wat Sukhi  typeert, handgemaakte orignelen kleden waarvan de artiesten ook nog is fair betaald worden. Om meer kan je toch niet vragen.

Geplaatst in News door Eline

Nepalese Hotspots

zondag 21 oktober 2018 22:04:02 Europe/Paris

Eén van onze landen waar de Sukhi tapijten geproduceerd worden is Nepal. Het is pas sinds 1959 dat er ook echt een traditie onstaan is voor het weven van tapijten. Ervoor werden er wel andere dingen gemaakt door de wevers, zoals de fameuze pashminas en andere soorten kleren en textielen. Maar wat zijn de nu de coolste hotspots in Nepal? Welke plaatsen mag je echt niet missen als je gefascineerd bent door tradities en weven? Wij zetten de 3 belangrijkste even op een rijtje voor jouw.

Kathmandu

Kathmandu staat met stip op nummer 1. Deze grote stad is de Nepalese hoofdstad en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Je moet je geen zorgen maken als je geen Nepalees kent want iedereen verstaat en praat op zijn minst een beetje Engels. In deze metropool (Kathmandu en de Kathmandu vallei) leven er ongeveer 5 miljoen mensen. In Kathmandu heersen er nog meerdere traditionele vormen van leven en werken zoals pottenbakken of schilderen. Er zijn nog veel mensen die hun brood hiermee verdienen. De gewoven tapijten zijn één van de belangrijkste export producten voor de Nepalese economie.

Hoe-wordt-een-bolletjeskleed-gemaakt-in-Nepal

Pokhara

200 kilometer vinden we een stad aan de voet van de bergen, Pokhara. De meeste toeristen komen hiernaar toe want het is de ingang naar het Himalaya gebergte. Maar zelfs als je niet van plan bent, deze uitdagende klims aan te vatten is Pokhara zeker een bezoek waard. Het is de tweede grootste stad in Nepal maar zo voelt het niet aan, je hebt er een prachtig meer Lake Phewa. Als je gewoon wilt ontspannen weg van de drukte, dan is Pokhara the place to be.

Lumbini

En op nummer drie staat Lumbini. Dit dorpje is de meest populaire bedevaartsoord van Nepal. Volgens de legendes is dit de plaats waar konining Mayadevi geboorte gaf aan Siddhartha Gautama, ook wel gekend onder de populairdere naam Buddha. Hij is de eerste en meest prominente Boedhist. In dit pelgrims dorpje kan je de rust en stilte opzoeken. De meeste bezoekers zijn bedevaarders die Buddha zijn leven volgen. En er zijn natuurlijk ook hele mooie dingen te bezoeken zoals de heilige tempel.

Prachtig-afgewerkt-bolletjeskleed-Nepal-met-trotse-maaksters

Bij Sukhi kan je verschillende handgewoven Nepalese tapijten kopen. Bij ons weet je zeker dat de artiesten een fair en eerlijk loon krijgen wat soms zelfs het dubbele is van andere wevers. Onze kleden van Nepal zijn ook nog is extra speciaal. Ze worden gewoven met vilten bolletjes. Waardoor ze extra zacht en comfortabel zijn wat dus houdt je nog tegen om is te kijken naar onze Nepalese collectie?

Geplaatst in News door Eline

Marokkaanse Berber symbolen verklaard

maandag 24 september 2018 08:26:25 Europe/Paris

Voordat je een handgemaakt tapijt koopt, moet je jezelf eerst goed informeren over wat je precies wilt. Als je een Berbers handgeweven tapijt wilt, kan je kiezen uit verschillende typische traditionele Berberse symbolen die je er op wilt plaatsen maar al deze symbolen hebben een mening.

De meeste Berberse symbolen behoeden de houder of drager ervan tegen het kwade. Berbers geloven dat deze symbolen een spirituele kracht bezitten ook Baraka genoemd. De kracht helpt hen in ziekte, tegen naargeestigheid, tegen het kwade in het leven. Deze symbolen worden niet alleen gebruikt voor vloerkleden maar ook voor andere alledaagse dingen. Ook worden ze aangebracht als tattoos, kijk maar naar de bruiden met al hun prachtige aangebrachte henna tattoos. Al deze versiersels hebben Baraka in zich. We gaan de meest gebruikte symbolen een beetje uitleggen.

Prachtig-Berber-kleed-met-diamant-patronen

@Martahouse

De diamant staat voor vrouwelijkheid en vruchtbaarheid. Ook wordt het geassocieerd met de slang (denk aan het verhaal van Adam en Eva en de slang). Volgens de laatste betekenis staat de diamant ook voor de samenkomst van tegenovergestelden (zoals man en vrouw).

Het volgende teken is de pijl, zoals we kunnen raden staat dit symbool voor mannelijkheid en mannelijke vruchtbaarheid. Het wordt ook geassocieerd met de blikseminslagen van een storm.

Prachtig-rond-Berber-kleed-met-verschillende-pijl-symbolen

@Mepicalaetiqueta

Het volgende en ook één van de meest gebruikte symbolenl in de Berberse gemeenschap is het oog. Dit staat symbool voor bescherming tegen al het kwade in de wereld. De verschillende vierkanten symboliseren dat ze het kwaad van alle richtingen proberen te bestrijden. Het oog ken je misschien ook van de vele amuletten in de vorm van een hand met in het midden een oog, dit amulet noemen we een Hamsa.

Vervolgens hebben we de boom. Een boom wordt geassocieerd met een rustig en comfortabel leven. Maar ook met fertiliteit en geluk. De boom is eigenlijk het middelpunt van de wereld en het wordt omgeven met verschillende dingen. De boom staat ook symbool voor leven en kennis in het algemeen.

Ons laatste meest voorkomende symbool is de bijl. Dit staat voor verwoesting en woede. Maar deze eigenschappen worden gebruikt tegen het kwade. Het is dus een positief symbool. Het wordt ook geassocieerd met de bliksem en regen.

Prachtig-Berber-kleed-met-verschillende-betekenisvolle-symbolen

@Helmihytti

Als je een Berbers vloerkleed wilt, denk dan zeker goed na over welke symbolen je erop wilt. Want alle symbolen hebben een specifieke kracht maar ze zullen je wel allemaal behoeden voor het kwade en het goede in je leven te versterken. Onze artiesten van Sukhi zullen er ook nog is extra kracht en liefde insteken natuurlijk.

Geplaatst in News door Eline

Wevers in India

zaterdag 8 september 2018 14:26:55 Europe/Paris

Wist-je-dat weven in India een eeuwenoude traditie is die dateert van over 5000 jaar geleden. Er zijn eeuwenoude teksten teruggevonden waar men spreekt van Hiranya wat ook betekent, stoffen gemaakt van goud. Het weven in India is al duizenden jaren de voornaamste industrie (samen met de agricultuur). Het gaat zelfs zo ver dat India een ministerie van Textiel heeft. India is dan ook één van de landen waar wij onze sociale missie doorduwen.

Een historisch overzicht

In de middeleeuwen waren er twee soorten van weven. De ene was voor de rijkere bevolking, voor hen werd er geweven met de meest luxueuze stoffen en hun producten werden gekenmerkt door rijkversierde borduursels. Voor de rest van de bevolking was het allemaal veel simpeler. Zij hadden de middelen niet om veel verschillende stoffen te kopen. Hun outfit moest langer meegaan en ze moesten erin kunnen werken zonder dat het snel kapot zou gaan. Maar zelfs dit hield sommige vakmannen niet tegen om zelfs van de allersimpelste dingen toch een kunstwerk te maken.

Indische-vrouwen-bereiden-weven-voor

In 1200 begon de vraag te stijgen voor Indische geweven kleren en tapijten etc. Dit zorgde ervoor dat de wevers zich verenigden in verschillende nederzettingen. Waardoor het gemakkelijker werd om zaken te doen met elkaar maar ook met buitenlanders. Vanaf 1500 boomde de markt enorm. Van over de hele wereld kwamen rijke zakenmannen en reizigers naar India om traditionele textielen te kopen. Maar aan alle goede liedjes komt een eind. In 1700 was er te veel politieke corruptie gemoeid met de markt waardoor veel wevers niet langer in staat waren om zichzelf en hun familie te onderhouden met hun beroep. Vervolgens kwam er in de jaren 1900 de industrialisering, wat ook negatief was voor alle echte vakmannen. Er werden fabrieken opgezet zodat het allemaal sneller en goedkoper was. Er werd meer geïmporteerd van andere landen, die de prijzen lager hielden door massaconsumptie. Waardoor er nog nauwelijks vraag was naar handgemaakte tapijten en kleren.

Indische-vrouwen-genieten

De voorbije decennia is er terug een stijging in de vraag naar handgemaakte en originele spullen. Mensen beginnen opnieuw de authenticiteit en originaliteit te verkiezen boven de duizenden dezelfde ‘made in china’ spullen. Meer en meer mensen verkiezen om iets meer te betalen voor hun handgemaakte tapijten zolang ze fairtrade en authentiek zijn.

En bij Sukhi juichen we dit alleen maar toe. Kijk maar naar onze prachtige wollen vloerkleden uit India. Elk tapijt dat bij ons verkocht wordt is handgemaakt en origineel. Je krijgt zelfs een kaartje met de naam van de persoon die het gemaakt heeft op. Zodat als je dit wilt, je deze persoon een bedankje kan sturen.

Geplaatst in News door Eline

Iedere ruimte wordt er mooier van, een prachtig vloerkleed. Een vloerkleed is een belangrijk element in ieder interieur en is vaak toch best een behoorlijke investering. Waarom is een vloerkleed zo’n belangrijk element in huis of op kantoor? Een vloerkleed heeft verschillende voordelen: Het staat gezellig in huis, het zorgt voor een knus gevoel, absorbeert geluid wat vooral erg prettig is bij een ruimte met hoge plafonds, het is een heerlijk plekje om op te zitten of te liggen en het zorgt voor veiligheid in huis. Mocht je een gladde vloer hebben, dan vermindert een vloerkleed het risico dat je valt. Redenen genoeg dus om een mooi vloerkleed aan te schaffen! Maar een vloerkleed kies je niet zomaar. Met al deze verschillende soorten en maten kleden is het natuurlijk lastig kiezen. Dus hoe kies je nou het juiste vloerkleed? Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om een geschikt vloerkleed uit te kiezen. In deze blog geven we je daarom een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een mooi vloerkleed, zodat je zoveel mogelijk plezier van je aankoop hebt! Wil je graag een mooi vloerkleed en heb je wat tips nodig? Lees dan snel verder!

Bepaal voor welke ruimte je het vloerkleed wilt hebben
Zodra je hebt besloten dat je graag een vloerkleed wilt, bedenk dan voor welke ruimte/gedeelte van het huis je het vloerkleed wilt hebben. Bij een zithoek in de vorm van een rechthoek, is een vloerkleed in rechthoekige vorm het mooiste. De eerste stap is om de ruimte op te meten waar je een vloerkleed wilt hebben. Wil je een kleed bij de zithoek en wil je dat het vloerkleed de hele zithoek in beslag neemt, kies dan het vloerkleed in een groter formaat dan de zithoek. Is het kleed kleiner dan de zithoek? Dan kan het zijn dat de verhoudingen niet mooi zijn en het kleed niet goed tot zijn recht komt. Voor een modern interieur en voor ruimtes zoals de kinderkamer, kantoor of de hal zijn kleinere kleden geschikt. Ronde kleden zijn wat speelser en kun je makkelijk in een open ruimte neerleggen, terwijl rechthoekige kleden meer geschikt zijn voor de zithoek of onder de keukentafel. Bij Sukhi hebben wij de keuze uit zowel ronde als rechthoekige kleden in allerlei verschillende maten.

ontwerp-zelf-je-eigen-bolletjeskleed-rond-of-rechthoekigKies het juiste design en de juiste kleur 

Dit is ook weer afhankelijk van de ruimte waar je het kleed wilt hebben en natuurlijk van de kleuren in die ruimte. Wil je een kleed in de kantoorruimte? Dan kan een rustiger design voor meer rust en focus houden. Wil je een kleed voor op de kinderkamer? Dan mag deze best wat drukker en vrolijker zijn! Lees hiervoor ook onze vorige blog waarover we vertelden over geschikte kleden voor in de kinderkamer. Wil je dat het kleed de blikvanger is van de ruimte? Kies dan voor een van onze mooie Turkse Patchwork kleden, of voor onze mooie gekleurde bolletjeskleden, of voor onze mooie one-of-a-kind vloerkleden uit India. Deze prachtige collectie bestaat uit een paar prachtige kleden die erg kleurrijk zijn en een vrolijk patroon hebben.Uiteraard kun je zelf ook je eigen kleuren en design samenstellen bij onze Nepalese bolletjeskleden of de Marokkaanse Beni Ouarain kleden. Zo kan je zelf een kleed naar eigen wens ontwerpen.

rechthoekige-kleden-staan-mooi-bij-de-zithoek

Kies het juiste materiaal
Wil je wol, vilt of misschien wel geitenhaar? Of een combinatie? Dit is ook weer afhankelijk van waar je het kleed gaat gebruiken. Sommige mensen willen graag een kleed in de badkamer of buiten op het balkon of het terras. Hoewel wij natuurlijk adviseren om het kleed niet te nat te laten worden, zijn ons plat geweven kleden en de Turkse patchwork kleden het meest geschikt. Wil je een kleed waarop de kinderen lekker kunnen spelen of de huisdieren lekker kunnen liggen, dan zijn onze vilten blaadjes kleden, onze bolletjeskleden of Beni Ouarain kleden een goede keuze. Welk soort materiaal je bij Sukhi ook kiest, onze materialen bevatten geen toxische of allergene stoffen.

Kies voor kwaliteit
Uiteraard wil je lang plezier hebben van je aankoop. Het is daarom belangrijk dat je een vloerkleed aanschaft van goede kwaliteit. Er zijn veel vloerkleden te koop waarvan de kwaliteit niet zo goed is. Slechte kwaliteit materialen, niet goed aan elkaar genaaid, etc. Bij Sukhi hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken. Al onze vloerkleden zijn van de hoogste kwaliteit. Onze vakmensen zijn goed getraind en gebruiken alleen de hoogste kwaliteit materialen, zoals 100% pure wol uit Nieuw-Zeeland en de kleden krijgen een uitvoerige kwaliteitscheck voordat ze worden verstuurd. Dus welk kleed je uiteindelijk ook kiest, bij ons weet je zeker dat je de beste kwaliteit kleed in huis haalt, met de hand gemaakt door onze vakmensen in Nepal, India, Turkije of Marokko.

onze-kleden-zijn-van-duurzame-en-hoge-kwaliteit

Geplaatst in News door Marieke

Maak de kinderkamer gezellig met een mooi vloerkleed

maandag 18 juni 2018 17:07:12 Europe/Paris

Een van de leukste kamers in huis om in te richten, is toch wel de babykamer of kinderkamer! Een zwangerschap is een spannende tijd en het inrichten van de babykamer is een van de leukste dingen om je voor te bereiden op een hele bijzondere tijd. Of als er al kinderen zijn het tijd is om de kinderkamer een nieuwe look te geven, wanneer het tijd is voor een groter bed. Want hoe spannend en leuk is het niet voor een kind om een nieuwe slaapkamer te krijgen? Een kinderkamer is niet alleen een kamer die veilig en prettig voor het kind moet zijn, maar een die ook gezellig en knus moet zijn. Maar hoe maak je een kinderkamer of babykamer gezellig? En hoe zit het met een mooi vloerkleed in de kinderkamer?

Kies een mooi basiskleur voor op de muren
Natuurlijk kan je er voor kiezen om de kamer roze of blauw te maken als je weet of je een jongetje of een meisje krijgt, maar een neutralere kleur zal juist rustgevend zijn. Een mooie kleur voor in de babykamer is zachtgeel of zachtgroen. Mocht je toch voor blauw of roze willen gaan, kies dan voor een zacht tint, baby blauw of baby roze. Een babykamer in 1 kleurtint inrichten houdt het rustig. Met een mooie rustgevende basiskleur, is er mogelijkheid om de kamer op te leuken met leuke accessoires. En zo kan je de look later ook snel aanpassen.

Fleur de kamer op met leuke accessoires en gezellige verlichting
Om de muren wat gezellig te maken, kun je denken aan mooie wandversiering. Een mooi handgemaakt schilderij, of foto’s? Sommige mensen maken een mooie fotocollage met de echo foto’s. Wat ook leuk is, om leuke letters aan de muur te hangen met de naam van de baby of het kind, of de letters van het alfabet om met wat educatief te maken? Dit maakt de kinderkamer gezellig en persoonlijk. Of wat denken jullie van gave muurstickers? Zet leuke knuffels bij het bed, of op de vensterbank. Of als er een grote knuffel is, zet deze op de grond om de kamer wat meer op te vullen en aan te kleden. Wat denken jullie van een leuke spaarpot die (later) gebruikt kan worden? Of ga naar de speelgoedwinkel en koop leuk speelgoed wat erg decoratief is, en later mee gespeeld kan worden. Een mooie pop, of een paar leuke speelgoed auto’s. Of wat denk je ervan om de gordijnen op te leuken met een mooie knuffel en deze aan het gordijn vast te naaien? Het leuke van een kinderkamer is, is dat er veel spulletjes te kopen zijn die leuk en decoratief zijn. Je kan eindeloos variëren.
Vergeet ook vooral de verlichting niet. Voor een kinderkamer is verlichting heel belangrijk. Als je even bij je kind wil kijken of hij/zij al slaapt, of als de baby rustig is, dan wil je niet een fel licht aandoen en het kind wakker maken. Een mooie lamp die je kunt dimmen, is ideaal en zorgt voor een ontspannende sfeer.

de-bolletjeskleden-zijn-erg-comfortabel-voor-kinderen

Photo credits: @leukewereld.be

Kies een mooi vloerkleed
Natuurlijk mag een mooi vloerkleed niet ontbreken in de babykamer of kinderkamer. Een vloerkleed kleedt de boel niet alleen aan en maakt het gezellig, een kleed op de vloer dempt ook geluid en zorgt voor een heerlijke plek voor de kinderen om op te spelen. Kinderen houden er immers van om urenlang te spelen en vaak zitten ze urenlang op een vloer. Op een kleed zitten een stuk comfortabeler dan op een harde vloer.
Sukhi heeft verschillende vloerkleden die erg geschikt zijn voor de kinderkamer, in vele verschillende kleuren. Welk kleed je kiest, hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak en van de inrichting van de kinderkamer. We ontvangen veel foto’s van blije klanten en hun kinderen, veelal foto’s van onze Marokkaanse Beni Ouarain kleden, Indiase kleden maar vooral van onze mooie bolletjeskleden. Onze bolletjeskleden uit Nepal zijn erg mooi voor de kinderkamer. Wij hebben een paar bolletjeskleden in onze collectie, die erg vrolijk zijn. Bijvoorbeeld ons bolletjeskleed Alisha die je op de foto ziet. Het kleed heeft bolletjes van verschillende tinten blauw, geel, bruin, groen en rood. Ons bolletjeskleed Nina heeft prachtige roze tinten en wit en paars en is erg mooi in een meisjes slaapkamer. Het leuke van de bolletjeskleden is dat deze ook zelf samen te stellen zijn in verschillende kleuren. Op onze website komt er dan gelijk een voorbeeld van te zien, zodat je precies weet hoe het kleed eruit zien nadat deze zijn gemaakt door onze vakmensen in Nepal. Ook onze Marokkaanse Beni Ouarain vloerkleden zijn zelf samen te stellen.  Een ander kleed wat erg mooi is in de kinderkamer, zijn onze vilten blaadjes kleden. De vilten blaadjes kleden komen uit India en zijn heerlijk zacht en zorgen voor een knus gevoel in de kinderkamer. De vilten blaadjes lijken net confetti en zien er feestelijk uit, vooral het kleed Aarav met de verschillende mooie kleuren.

de-beni-ouarain-kleden-worden-van-wol-gemaakt

Credits: @tarasessence

Onze vloerkleden zijn veilig en duurzaam
Natuurlijk wil je een vloerkleed die lang meegaat en waar de kinderen lang van kunnen genieten. Gelukkig is dat bij onze vloerkleden het geval. Onze vakmensen gebruiken namelijk alleen de hoogste kwaliteit materialen, en ieder kleed krijgt een kwaliteitscheck voordat hij wordt verstuurd. Wat helemaal belangrijk is, vooral voor de kinderkamer en omdat kinderen er op zullen liggen of spelen, is dat onze kleden zonder toxische of allergene stoffen worden gemaakt. De kleden worden van pure wol gemaakt. Bij ons weet je dat een kleed in huis haalt dat veilig en duurzaam is voor de kinderkamer. Een kleed dat niet alleen mooie en comfortabel is voor kinderen, maar ook een kleed dat veilig is voor hun gezondheid. En dat staat natuurlijk voorop. Zijn jullie enthousiast geworden over onze handgemaakte kleden voor in de kinderkamer? Neem dan snel een kijkje op onze website!

de-vilten-blaadjes-kleden-zijn-erg-zacht

Geplaatst in News door Marieke

Sukhi is een sociale ondermening

maandag 4 juni 2018 05:04:51 Europe/Paris

Jullie hebben vast wel van de termen ‘fairtrade’, ‘sociaal ondernemen’ en ‘duurzaam ondernemen’ vast weleens gehoord. Maar wat heeft dit met Sukhi te maken? In deze blog vertellen we hier meer over en ook hoe wij betere levensomstandigheden bieden aan de lokale bevolking van Marokko, Turkije, India en Nepal die de prachtige vloerkleden maken die wij met trots verkopen.

onze-vakmensen-krijgen-een-eerlijke-prijs-betaald

Wat is Fairtrade?
Het logo van Fairtrade kan vaak worden gespot of producten als koffie, thee en cacao. Maar wat is Fairtrade precies? In het kort kan Fairtrade worden omschreven als eerlijke handel. Het is een term die vaak wordt gehanteerd als beschrijving van internationale handel die gericht is op duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden, vooral bij de export van de ontwikkelingslanden naar de rijkere westerse landen. Bij Fairtrade ontvangt de lokale bevolking een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke kosten van productie en niet een prijs die wordt bepaald voor de lokale bevolking. Door fairtrade is er een zekerheid dat de lokale mensen eerlijk worden betaald en niet worden onderbetaald.

Hierdoor hebben de lokale mensen kans op een beter leven doordat zij een grotere kans krijgen en daardoor in betere levensomstandigheden kunnen worden en meer kunnen genieten van het leven. Door een Fairtrade product te kopen, steun je de lokale bevolking.

onze-vakmensen-in-marokko-krijgen-een-opleiding

Een betere toekomst door een mooie mogelijkheid met Sukhi

Wij bij Sukhi vinden Fairtrade en sociaal ondernemen erg belangrijk. Sukhi biedt de vakmensen in Nepal, India, Turkije en Marokko een platform waarbij zij hun prachtige vloerkleden wereldwijd kunnen verkopen. De vakmensen die onze prachtige kleden met de hand maken, kunnen dankzij de mogelijkheid die zij bij Sukhi hebben, in betere levensomstandigheden leven. Veel Indiase kleed makers hadden geen opleiding voordat ze bij Sukhi begonnen. Bij Sukhi hebben ze de mogelijkheid gekregen om een vak te leren, waardoor ze waardering krijgen in hun omgeving en een goede baan hebben.

Sukhi betaalt twee tot zelfs drie keer meer dan het gemiddelde regionale loon! Wij willen ze een goed loon voor het prachtige werk dat ze doen en zo kunnen onze vakmensen een comfortabel leven leiden, hun familie goed onderhouden en een betere toekomst bieden aan hun kinderen. Dit is een hele vooruitgang voor deze mensen, die met liefde en ambacht de kleden stuk voor stuk met de hand maken. Wij vinden het belangrijk dat de mensen hiervoor een eerlijke prijs ontvangen. Zo worden de vakmensen blij en kunnen mensen wereldwijd genieten van een prachtig handgemaakt kleed.

Onze kleedmaaksters in Nepal hebben een kans om buitenshuis te werken
Onze kleedmakers in Nepal werken verspreid over twee ateliers in Kathmandu, waarbij zij in goede omstandigheden werken. Ze hebben voldoende ruimte en kunnen vanuit huis naar het werk lopen en hebben zelfs de mogelijkheid om hun kinderen mee naar het werk te nemen. Zo hebben vrouwen in Nepal een goede mogelijkheid om buitenshuis te werken. Op onze website kun je een filmpje bekijken over de sociale impact van de bolletjeskleden op de bevolking van Nepal.
Onze oprichters Nasia en Wouter zijn zelf in India, Nepal, Marokko en Turkije geweest en het is geweldig om te zien hoe dankbaar de mensen hun zijn voor de mooie mogelijkheid die zij krijgen van Sukhi.

wij-hebben-twee-ateliers-in-kathmandu-nepal 

Door een vloerkleed van ons te kopen steun je ons in onze sociale missie

Door de aankoop van een vloerkleed bij Sukhi draag je bij aan betere levensomstandigheden voor onze vakmensen in India, Nepal, Turkije en Marokko. Want wij garanderen dat de vakmensen een goede prijs ontvangen. En het leuke is dat ieder kleed komt met een label waarop de naam van de kleedmaker staat. Hierdoor heb je zelfs de mogelijkheid om de kleedmaker persoonlijk te bedanken voor het prachtige kleed.

En het is toch fijner genieten van een kleed als je weet dat de kleedmaker door jouw aankoop een eerlijk inkomen heeft verdiend en je zo een bijdrage hebt geleverd aan betere levensomstandigheden. En dat maakt iedereen Sukhi (blij)! 

Geplaatst in News door Marieke

Ontdek onze prachtige handgemaakte onderzetters

zondag 20 mei 2018 21:39:21 Europe/Paris

Als mensen aan Sukhi denken, denken ze waarschijnlijk al snel aan onze prachtige vloerkleden die wij rechtstreeks van de makers in Nepal, India, Turkije en Marokko naar de mensen thuis brengen. Maar Sukhi heeft meer dan alleen vloerkleden in het assortiment, wij hebben ook prachtige onderzetters! De onderzetters zijn mini-versies van onze prachtige vloerkleden. In deze blog vertellen we jullie meer over onze unieke onderzetters, hoe praktisch en creatief ze zijn en hoe ze worden gemaakt. Bovendien hebben we binnenkort ook een winactie op Facebook waarbij je kans maakt op 2 unieke onderzetters! Lees dus snel verder!

De onderzetters worden met de hand gemaakt
De onderzetters worden net zoals onze vloerkleden, met de hand gemaakt en met veel liefde gemaakt door onze vakmensen in Nepal, India, Turkije en Marokko. De onderzetters komen ook met een label waarop de naam staat van de maker van de onderzetter. Dit geeft een bijzonder gevoel. Onze vakmensen krijgen een goede en eerlijke prijs voor hun harde werk. Het loon is zo’n 2 tot 3 keer hoger dan het lokale gemiddelde. Dankzij de mogelijkheid die zij van Sukhi krijgen, kunnen zij in betere omstandigheden leven en kunnen ze hun kinderen een betere toekomst bieden.

de-bolletjes-onderzetters-worden-met-de-hand-gemaakt


Onze onderzetters zijn van prachtige kwaliteit, waardoor zij zeer duurzaam zijn en je er lang van kunt genieten. Doordat wij alleen natuurlijke materialen gebruiken, zijn ze makkelijk schoon te houden.

De Sukhi onderzetters zijn decoratief en praktisch
Bij het woord onderzetters, denken mensen vaak aan saaie onderzetters die alleen worden gebruikt om de tafel te beschermen tegen lelijke kringen die worden veroorzaakt door natte glazen of flesjes. Maar onderzetters zijn juist hartstikke leuk om te gebruiken als decoratie. De onderzetters zijn natuurlijk leuk om te gebruiken voor de drankjes, of om een gezellige pot thee op te zetten en theeglazen. Maar wat denk je ervan om de onderzetter te gebruiken onder een mooie vaas met bloemen,  onder een leuke plant of misschien onder een leuke kaars? Wij hebben ook voorbeelden gezien van mensen die de onderzetter aan de muur hangen, of gewoon ergens neerleggen. We hebben ook een foto gezien waarop de onderzetter wordt gebruikt om sieraden op te leggen, tijdens het douchen of slapen. Erg slim, want zo raak je je sierraden ook niet kwijt. De onderzetters zijn dus niet alleen mooi, maar ook erg praktisch! Tip: De onderzetters zijn ook erg leuk om als cadeautje aan iemand te geven!

de-onderzetters-kunnen-ook-aan-de-muur-worden-gehangen

@goodhometales


Er zijn vele soorten en kleuren onderzetters verkrijgbaar 
Ieder kleed dat wij aanbieden, kan worden besteld in het formaat van de onderzetter. Wij bieden ronde en rechthoekige onderzetters aan. De ronde onderzetters zijn 20cm en de rechthoekige onderzetters zijn 15x20cm. Wanneer je een vloerkleed op onze website besteld, krijg je gelijk de optie om onderzetters te bestellen in hetzelfde design, erg leuk om onderzetters te bestellen die matchen bij het vloerkleed! Het is ook leuk om onderzetters uit verschillende landen te bestellen en deze leuk neer te leggen op de tafel. Wist je trouwens dat je je eigen bolletjes onderzetters kunt ontwerpen? De bolletjesonderzetters worden gemaakt in Nepal en je kunt kiezen uit rechthoekige onderzetters, ronde onderzetters, of rechthoekig met patroon. Er is keuze aan een groot aantal kleuren die je kan selecteren en je krijgt dan gelijk al een voorbeeld te zien hoe het eruit komt te zien. Zo ontwerp je zelf je eigen onderzetters, die vervolgens met de hand worden gemaakt door onze vakmensen. Hoe leuk en bijzonder is dat? Met onze onderzetters haal je een stukje vakwerk in huis, onderzetters die allesbehalve saai zijn, maar praktisch en decoratief.

de-onderzetters-zijn-mini-versies-van-onze-vloerkleden

@passionnementalafolie

Doe mee aan de winactie op Facebook
Like ons op Facebook, doe mee aan onze winactie van 3 juni t/m 8 juni en maak kans op 2 door jou zelf ontworpen onderzetters. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor de details van de winactie!

Geplaatst in News door Marieke

Het is volop lente en de zomer is in aantocht en dat betekent dat we (hopelijk) vaker buiten kunnen genieten van het mooie weer. Vaak wordt er veel liefde en moeite gestoken in het interieur, de woonkamer, de slaapkamers, de keuken en zelfs de gang. Maar in de lente, zomer en misschien in het najaar brengen we meer tijd door buitenshuis. Lekker een wijntje buiten op het balkon of terras, gezellig met de kinderen buiten zitten, of gezellig aan de barbecue met vrienden of familie. Je geniet het meest als je het balkon of terras ook leuk en gezellig hebt ingericht, met leuke accessoires, mooie planten, een comfortabele stoel of bank, gezellige verlichting, en natuurlijk een mooi vloerkleed. Maar hoe creëer je een mooie sfeer buitenshuis op het balkon of in de tuin? In deze blog geven we je wat leuke tips over hoe je van het balkon en terras een gezellig plekje kunt maken waar je lekker kan genieten met vrienden of familie, of heerlijk wat tijd voor jezelf kunt doorbrengen.het-turkse-patchwork-kleed-staat-prachtig-op-het-balkon-terras

@wildchildjourney

Houd rekening met de indeling van de tuin of het balkon 
Het is allereerst erg belangrijk dat je kijkt naar het formaat van het balkon en je terras. Het is belangrijk om het balkon praktisch in te delen, zodat er ruimte is om te lopen. Heb je een nauw balkon, zet dan een bankje in de breedte van het balkon. Een bank neemt minder ruimte in beslag dan twee stoelen bijvoorbeeld. Soms kun je ook een bankje kopen met een tafeltje eraan vast. Dat scheelt ook weer ruimte. Denk ook aan waar je het balkon of terras voor wilt gebruiken. Wil je een een plek om met meerdere mensen te zitten? Of wil je heerlijk kunnen liggen met een goed boek? Stem je tuinmeubilair daarop af.

Kies het juiste tuinmeubilair
Wat ook belangrijk is, is om het juiste tuinmeubilair aan te schaffen. Er zijn tuinmeubelen van verschillende soorten materiaal te koop. Heb je geen plek om de tuinmeubelen in de winter op te slaan en wil je het tuinmeubilair in de winter op het balkon of in je tuin laten staan? Denk er dan om dat het verstandig kan zijn om het meubilair af te dekken met speciale hoezen, zodat je tuinmeubelen langer mooi blijven.

Maak het balkon of terras gezellig met mooie accessoires
Vaak zijn balkons saai en staat er hooguit een stoel of een tafel. Het leuke van een tuin en balkon is juist, dat het een uitbreiding van je woning is. Je kunt het balkon en terras in dezelfde stijl als je interieur inrichten, of je kunt juist wat experimenteren met meer kleur en een andere stijl van decoreren.


Een leuke manier om het balkon gezellig te maken, is door het kiezen van leuke accessoires. Denk hieraan aan kussens, plantjes, verlichting, lantaarns met gezellig kaarslicht, een tuinschilderij, gezellige plaids voor op de bank en misschien een van onze decoratieve bolletjes onderzetters uit Nepal. Wat ook leuk is om gezellige sfeerverlichting aan een koord op te hangen aan de rand van het balkon, of misschien gebruik te maken van een hanglamp. Mocht je een groter balkon of terras hebben, dan kun je zelfs denken aan een heerlijke hangmat. Zorg dat de accessoires goed op elkaar afstemmen wat betreft de kleur. Kies voor een bepaalde kleur of stijl, en laat deze in meerdere accessoires op je terras of balkon terugkomen.

maak-het-gezellig-met-een-bolletjes-onderzetter-uit-nepal

@carolineinterior 

Kleed het balkon aan met een mooi en uniek vloerkleed
Veel mensen denken dat een vloerkleed alleen geschikt is voor binnenshuis. Maar een vloerkleed is juist hartstikke leuk op het balkon of op het terras. Een vloerkleed maakt de vloer gezellig en verlengt als het ware de woonkamer.
Vele balkons zijn gemaakt van saai beton en dat oogt niet heel knus en aangekleed. Een vloerkleed maakt het gezellig en knus, en het is ook ideaal als je besluit om de schoenen uit te gooien en lekker met blote voeten buiten te zitten. Een vloerkleed voor buiten is ook ideaal als je kleine kinderen hebt.

het-nepalese-bolletjeskleed-staat-mooi-op-het-balkon

@frk.fornebu 

Welk kleed is het meest geschikt voor buitenshuis gebruik?
Sukhi heeft veel verschillende vloerkleden in het assortiment. Maar welk vloerkleed is nou het meest geschikt? Qua materiaal zijn de Turkse Patchwork kleden en de Indiase platgeweven vloerkleden het meest geschikt. Maar wij hebben ook prachtige foto’s gezien van mensen die het bolletjeskleed uit Nepal op het balkon hadden liggen, zoals je op de foto ziet. Ook al zijn onze vloerkleden gemaakt van een prachtige kwaliteit, het is natuurlijk wel belangrijk om het kleed niet in weer en wind buiten te laten liggen, en het kleed een prachtig plekje binnenshuis te geven. In de woonkamer, slaapkamer, de keuken of in je werkruimte. En dan geniet je nog net even wat meer van je unieke vloerkleed, dat met de hand (en met liefde) wordt gemaakt door onze vakmensen in Nepal, India, Marokko en Turkije. 

Geplaatst in News door Marieke

Turkije, een veelzijdig land met een prachtige cultuur

zaterdag 14 april 2018 21:14:37 Europe/Paris

Turkije, een veelzijdig land met een prachtige cultuur
In deze blog nemen we je mee naar het prachtige en veelzijdige Turkije! Het land is erg geliefd als vakantieland voor zon, zee en strand, maar natuurlijk ook voor de prachtige cultuur! Bovendien komen onze unieke patchwork kleden hier vandaan! Wil je meer over Turkije te weten te komen en over de unieke Turkse patchwork kleden die Sukhi verkoopt? Lees dan snel verder!

De geografie van Turkije
De republiek Turkije is een rechtsstaat dat in twee werelddelen ligt. Het grootste gedeelte van Turkije, Anatolië, ligt in Westelijk Azië. Thracië, het kleinste deel, ligt in zuidoostelijk Europa. Turkije vormt daardoor een brug tussen Oost en West. De hoofdstad Ankara ligt in het Aziatische gedeelte van het land. De grootste stad Istanbul, ligt in Europa. Doordat Turkije deels in Europa en deels in Azië ligt, ontstaat er vaak verwarring bij welk werelddeel Turkije nou eigenlijk hoort. Om politieke en geschiedkundige redenen wordt het land soms to Europa gekend. Vanwege culturele en religieuze redenen wordt het vaak tot Azië gerekend. Turkije heeft in totaal 6530 km aan kustlijn, en het land grenst aan Bulgarije, Georgië, Griekenland, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië.

Turkije is erg geliefd als vakantieland
Bij Turkije wordt natuurlijk al gauw aan zon, zee en strand gedacht. Turkije staat vooral bekend als een fijn vakantieland. Niet alleen bij Nederlanders, maar ook bij mensen uit vele andere landen. Een van de meest populaire plaatsen voor toeristen is Kusadasi. Vanuit deze stad kunnen toeristen de historische Bijbelse havenstad Efeze en het Huis van de maagd Maria in de nabije omgeving van Efeze bezoeken. Andere badplaatsen die erg populair zijn, zijn Bodrum, Alanya, Marmaris, Kusadasi en Antalya. De Turkse west- en zuidkust staan samen bekend als de Turkse Rivièra. Voor mensen die liever een stedentrip ondernemen, is Istanbul een populaire bestemming. Ook kan er in de winterperiode worden geskied. De prachtige bezienswaardigheden Ook voor mensen die meer willen zien dan genieten van zon, strand en zee, is Turkije een prachtig vakantieland. Turkije heeft een rijke en culturele geschiedenis. Er zijn vele historische locaties te vinden, waaronder de vele oude Griekse ruïnesteden Troje, Milete, Pergamon, Hiërapolis Myra, Priëne, Aphrodisias en nog vele andere plaatsen. In Aspendos is het best bewaarde theater uit de oudheid te vinden. Cappadocië, het centrale gedeelte van Anatolië, staat op de UNESCO’s werelderfgoedlijst staat. Dit gebied herbergt onder andere tientallen ondergrondse steden en duizenden in steen uitgehakte woningen en kerken.

turkse-overdyed-patchwork-kleden-hebben-een-vintage-look

De prachtige Turkse cultuur
Hoewel er veel religieuze minderheidsgroeperingen zijn, is de grootste religie in Turkije de Islam. In Turkije staan de meeste moskeeën ter wereld en Moslimfeesten worden overal groots gevierd. Qua kledingdracht, is een groot gedeelte van Turkije nogal conservatief. Zo is het niet gepast om met uitdagende kleding of een ontbloot bovenlichaam over straat te lopen. Badkleding mag alleen op strand gedragen worden. Een belangrijk kenmerk van de Turkse cultuur is het regelmatig samenzijn met de familie. Turkse familie zijn vaak erg hecht en familieleden komen dan ook regelmatig samen. Er worden regelmatig feesten gevierd, waarbij de gehele familie samenkomt, zoals bruiloften en religieuze feesten.

Onze authentieke Turkse patchwork kleden
Niet alleen het land zelf is erg bijzonder, ook de authentieke patchwork kleden die in Turkije worden gemaakt zijn erg bijzonder. De patchwork kleden zijn handgemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden, waardoor ieder kleed een uniek kunstwerk is. Wij bieden 4 verschillende soorten patchwork kleden aan: Overdyed, Kelim, Caput en Hennep. Ieder soort patchwork kleed geeft een andere uitstraling en is gemaakt van andere materialen. Sommige materialen zijn zelfs 30 tot 60 jaar oud, waardoor er bijna een antieke uitstraling ontstaat! Wij bieden de patchwork kleden in verschillende kleuren aan. Sommige kleden hebben een fleurig en levendige uitstraling, andere kleden zijn rustiger en hebben mooie pastelkleuren, waardoor ze makkelijk te combineren zijn in ieder interieur.

een-turks-patchwork-kleed-staat-mooi-in-ieder-interieur.jpg

Het maken van een patchwork is een lang proces
Er komt veel kijken bij het maken van een patchwork tapijt. De vloerkleden die zijn verzameld krijgen eerst een grondige schoonmaakbeurt, waarna het kleed wordt geverfd. Uiteindelijk worden alle stukjes als puzzelstukjes in elkaar genaaid. De kleedmaaksters weten precies welk stukje kleed waar hoort. Het is een lang en intensief proces, zodat jij uiteindelijk het perfecte en patchwork kleed in huis haalt! En dit allemaal met de hoogste kwaliteit, zodat het kleed generaties lang mee kan.

het-maken-van-een-turks-patchwork-kleed-is-een-lang-proces.jpg

Haal een stukje authentiek Turkije in huis
Welk kleed je uiteindelijk ook kiest, elk patchwork tapijt is een uniek kunstwerk dat is geweven door ons team in Turkije met zorg en liefde, die daar een goede prijs voor krijgen. Onze Turkse patchwork kleden brengen een unieke, kleurrijke sfeer in je ruimte. Wil jij ook zo’n uniek vloerkleed in huis? Overweeg dan om een prachtig authentiek patchwork in huis te halen! Geweven volgens een eeuwenlange traditie in Turkije, hoe bijzonder is dat?

Geplaatst in News door Marieke

Artikelen 1 tot 10 van 51 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2