• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE

Help Center

 

SUKHI
Als er iets mis is met mijn kleed, wat dan?
Elk kleed wordt met grote zorg en toewijding gemaakt. Maar het blijft mensenwerk, dus er kan een foutje in sluipen. Ondanks alle controles. Stuur ons een foto als jouw kleed niet in orde is. Dan zorgen wij voor een gepaste oplossing. We komen er altijd uit.
Als ik een vriend aanmeld bij Sukhi, wat krijg ik dan?
Wij zijn heel blij als jij je enthousiasme over Sukhi overbrengt op een vriend. Daarom belonen we jullie beide graag met € 40,-. Die kunnen jullie samen delen. Dus: als een vriend voor de eerste keer bij ons een vloerkleed koopt voor meer dan € 100,-, geven we jullie allebei een kortingsbon à € 20,-. Hoe meer hoe beter. Want als je tien vrienden aanmeldt heb je € 200,- te besteden. Hierop zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Als ik niet thuis ben als het kleed wordt bezorgd, wat gebeurt er dan?
Geen punt. Wij maken een nieuwe afspraak om het kleed alsnog te bezorgen. Volgens mij heb ik de bevestigingsmail niet ontvangen… Sukhi verstuurt een bevestigingsmail op het moment dat wij jouw order ontvangen. Als je deze om een of andere reden niet hebt ontvangen, check dan eerst je spam. Misschien is de mail daarin beland. Ook niet? Neem dan contact met ons op. Dan sturen wij je alsnog een bevestiging.
Hebben jullie een showroom?
Nee. En dat is maar goed ook. Je bestelt direct bij de vakmensen. Daardoor kunnen we de prijzen laag houden en blijft er meer over voor makers.
Hebben jullie ook cadeaubonnen?
Ja, wij hebben speciale Sukhi cadeaubonnen. Fantastisch om te geven. Leuk om te krijgen. Neem contact op met ons team voor meer informatie.
Hoe betaal ik Sukhi?
Je kunt op allerlei manieren betalen. Met credit cards zoals Visa, MasterCard, Discover and American Express. Maar ook via PayPal, overboeking, iDeal, BanContact Mister Cash, AfterPay, Giropay, Klarna en Sofort Banking.
Hoe lang duurt het om mijn kleed te maken?
Elk kleed wordt handmatig en speciaal voor jou gemaakt door vakmensen. Daar gaat enige tijd overheen. Wij hebben het proces zo ingericht dat het slechts 4 tot 12 weken duurt, afhankelijk van het type kleed en de afmetingen. Je kunt de verzending van je kleed volgen met je track & trace code.
Hoe lang duurt verzenden?
Nadat je kleed klaar is gaat deze onmiddellijk op transport. Dan duurt het zo’n 2 weken voordat het kleed bij jou is, afhankelijk van waar je woont. Met track & trace kun je de verzending volgen.
Is het mogelijk het verloop van mijn verzending te volgen?
Zodra je kleed gereed is ontvang je een mail met de track & trace code. Zo weet je te allen tijde waar het kleed zich bevindt tijdens de reis naar jouw huis.
Is het noodzakelijk om een onderkleed te gebruiken?
Een onderkleed kan geen kwaad voor je vloerkleed en heeft veel voordelen. Vooral op plekken waar veel gelopen wordt, is een onderkleed handig. Het houdt het kleed op z’n plek, het voorkomt glijden en onregelmatigheden. En het geeft meer vering aan het kleed. Toch zijn onderkleden niet noodzakelijk voor een Sukhi vloerkleed.
View all
FELT_BALL_RUGS
Heb je een kleurenkaart voor me?
Ja, hebben we! Tegen een kleine vergoeding sturen we je een kleurenkaart toe, zodat je precies weet hoe het kleed in jouw interieur past. Neem hiervoor contact met ons op.
Hoe groot zijn de bolletjes van een bolletjeskleed?
De bolletjes hebben een doorsnede van 2 cm.
Hoeveel vilten bolletjes gaan er in een bolletjeskleed?
Dat hangt al van de afmetingen. Maar gemiddeld gaan er zo’n 4.000 tot 6.000 vilten bolletjes in één bolletjeskleed. En elk bolletje is met de hand gemaakt.
Kan ik een sample van een bolletjeskleed krijgen?
Natuurlijk. Tegen een kleine vergoeding sturen we je graag een sample. Dan voel je de hoge kwaliteit van het kleed en weet je wat je in huis haalt. Op de product pagina van elk kleed kan je eenvoudig een sample bestellen.
Wat voor materiaal gebruiken jullie?
Alleen het beste van het beste. 100% nieuwe, pure wol uit Nieuw-Zeeland. En voor het verven gebruiken we alleen natuurlijke, allergievrije kleurstoffen. Helaas zijn er kledenmakers die afvalstoffen gebruiken om de kleden op te vullen. Wij beslist niet. En dat verschil merk je.
Zijn jullie bolletjeskleden van dezelfde kwaliteit als Hay’s Pinocchio kleed?
Ja. Sukhi’s bolletjeskleden en Hay’s Pinocchio kleden worden allebei gemaakt in Nepal van 100% wol. Ze hebben een uitzonderlijke hoge kwaliteit en gaan heel lang mee.
View all
PATCHWORK_RUGS
Heb ik een antisliplaag nodig voor mijn Sukhi kleed?
Goed idee. Een antisliplaag is een goede en goedkope manier om het kleed op z’n plek te houden.
Kan ik ook een patchwork kleed bestellen? Of andere formaten en kleuren?
Ja. Wij kunnen je patchwork kleed in elke vorm, kleur of formaat maken. Neem contact op om jouw wensen te bespreken.
Welke materialen gebruiken jullie voor de tapijten?
Alleen de beste materialen. Elk vloerkleed is gemaakt van 100% natuurlijke vezels. We gebruiken wol, geitenhaar en katoen. De kleurstoffen zijn niet giftig, AZO-vrij en allergievrij.
View all
BENI_OURAIN_RUGS
Hoe lang duurt het om een Beni Ouarain vloerkleed te maken?
Elk Beni Ouarain wordt met de hand gemaakt. De kledenmakers beginnen pas als de order binnen is. Omdat het veel werk is zijn ze er ongeveer 8-12 weken mee bezig. Als je een heel groot kleed (meer dan 3 meter lang) wilt, dan kan het wat langer duren. Zodra het kleed klaar is, wordt het naar jou verzonden. We laten je via e-mail weten waar het kleed is tijdens transport.
Kan ik Beni Ouarain vloerkleden ook in andere maten kopen?
Natuurlijk! Stuur ons je maten en onze kledenmakers maken het kleed precies naar jouw wensen. Heb je een berberkleed nodig voor een bepaalde ruimte? Neem contact op en we je sturen je zo snel mogelijk een prijs.
Kan ik ook een Beni Ourain vloerkleed bestellen zonder franjes?
Geen probleem! Traditioneel worden de kleden versierd met franjes. Maar we kunnen ze natuurlijk ook weglaten. Stuur ons dan even een mail na je bestelling.
Wat is de hoogte van de pool?
De lengte van de wollen pool is 30 mm.
Welke materialen gebruiken jullie?
Onze Beni Ouarain zijn gemaakt van schapenwol uit Marokko. Puur, natuurlijk en ongeverfd. De geometrische patronen zijn gemaakt van donkerbruin wol.
Zijn de afmetingen van de Beni Ouarain kleden inclusief de franjes?
Nee. De franjes worden niet meegerekend in de afmetingen. 
View all
WOOL_AND_FELT_RUGS_FROM_INDIA
Hoe herken je een hoge kwaliteit vloerkleed?
Er zijn veel vloerkleden op de markt met evenveel verschillen in kwaliteit. Wij hebben een paar tips om zeker te zijn van een hoge kwaliteit: 1. De kwaliteit van de materialen vinden wij het allerbelangrijkste. Wij houden van materialen als bamboe zijde en de beste wol uit Nieuw-Zeeland. 2. Let op het aantal knopen in het vloerkleed. De regel is: hoe meer knopen, hoe hoger de kwaliteit. 3. Zorg dat het kleed altijd handmatig is gemaakt door vakmensen. Machine gemaakte kleden zijn zelden van een hoge kwaliteit. Ze zijn weliswaar vaak goedkoper, maar gaan meestal niet lang mee.
Hoe meet ik het juiste formaat vloerkleed?
Het komt wel eens voor dat klanten een te klein vloerkleed bestellen. Of dat ze een vloerkleed kopen voor hun eetkamer en vergeten om voldoende ruimte voor de stoelen mee te nemen in de maten. Meet daarom royaal. Kijk bijvoorbeeld hoe de grootste maat in jouw kamer past. En de kleinste. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op en wij geven je graag kosteloos ideeën en inspiratie.
Ik heb kinderen en huisdieren. Is een vloerkleed wel een goed idee?
Wollen vloerkleden zijn heel stevig. De polen zijn dicht op elkaar geknoopt. Het is vrijwel onmogelijk dat uw kinderen of huisdieren het kleed gemakkelijk kunnen vernielen.
Ik heb zelf een ontwerp waarvan ik graag een Oosters vloerkleed zou laten maken. Kan Sukhi zo’n kleed maken?
Uiteraard. Ons team is dol op het uitvoeren van nieuwe ontwerpen. Wij kunnen vrijwel elk type vloerkleed voor je maken. Je kunt zelf de kleuren, afmetingen, ontwerp en veel meer bepalen. Stuur je ontwerp en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Kunnen jullie de moderne Oosterse vloerkleden ook in andere kwaliteitsniveaus (KSPI) maken?
Jazeker. Neem contact op voor details. We kunnen je er alles over vertellen.
Wordt mijn vloerkleed lichter van kleur?
Sukhi’s materialen en verf zijn van de hoogste kwaliteit. De garen worden vele keren geverfd. Na het weven wordt het kleed ook nog eens enkele keren gewassen. Op deze manier weten we zeker dat de kleuren niet snel vervagen.
Zijn jullie vloerkleden kinderarbeid-vrij?
Jazeker. Al onze kledenmakers zijn volwassen vakmensen die van ons een eerlijk loon ontvangen voor hun werk. Zodat ze hun kinderen naar school kunnen sturen.
View all
CLEARANCE_RUGS
Hoe is de kwaliteit van de outlet kleden?
Onze kleden zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Ook als ze afgeprijsd zijn. En mocht er onverhoopt toch iets mis zijn, laat het ons weten. Dan lossen wij het onmiddellijk op.
Hoe snel is het transport van een outlet kleed?
Snel. Binnen een week versturen wij onze outlet kleden. Zodra het kleed bij ons weggaat, ontvang je een track & trace code.
Ik wilde een outlet kleed kopen maar deze is nu uitverkocht. Komen er nog meer?
De outlet kleden komen hoogstwaarschijnlijk niet meer terug in onze collectie. Maar we kunnen wel een vergelijkbaar kleed voor je maken. Neem contact met ons op. Dan kunnen wij zien wat we voor je kunnen doen.
Kan ik een outlet kleed retourneren?
Nee, helaas. Onze outlet kleden zijn zover afgeprijsd dat ze niet geretourneerd kunnen worden. Echt de allerlaagste prijs. Ze kosten nog minder dan we hebben betaald voor materiaal, loon en verzendkosten.
Waarom hebben jullie outlet kleden?
In tegenstelling tot andere kleden hebben we outlet kleden op voorraad. Soms omdat we ze moesten fotograferen voor magazines. Soms omdat we ze voor toekomstige collecties nodig hadden. Ook door het beëindigen van een collectie of als sample voor grote projecten hadden we de kleden in huis. Ze zijn ieder geval niet tweedehands en ze hebben altijd dezelfde hoge kwaliteit als onze nieuwe kleden.
View all