• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE
Het maken van grove wollen vloerkleden en gebreide wollen vloerkleden

Puur vakwerk, de hoogste kwaliteit wol en veel liefde. Daaruit bestaat een heerlijk dik en comfortabel vloerkleed van Sukhi.

Loop er eens overheen en voel de warmte en de rijke complexiteit van de structuur. Deze omkeerbare vloerkleden zijn ontworpen om tientallen jaren mee te gaan.

Met één blik op een Sukhi vloerkleed gaat een wereld van complexiteit voor je open. Het maken van een Sukhi grove wollen vloerkleed of een gebreid wollen vloerkleed is een investering in tijd en passie. Laten we een kijkje nemen in het antieke maakproces van onze vloerkleden.

Stap 1 - de hoogste kwaliteit wollen garen ter wereld

Een hoge kwaliteit wollen vloerkleed vraagt om de beste wol. Bij Sukhi gaan we tot het uiterste om de hoogste kwaliteit ruwe materialen te vinden. Precies wat onze vakmensen nodig hebben.

Onze grove wollen vloerkleden en gebreide wollen vloerkleden maken we van extreem dik wol uit Nieuw-Zeeland. Dit wol is hyperallergeen en antibacterieel.

Om het beste uit wol naar boven te halen is voorwerk nodig. Het wordt eerst gekaard, dan geborsteld en vervolgens gesponnen tot zachte wollen garen. Onze garen worden met de hand gesponnen. Dat maakt het extra duurzaam en zacht.

Onze vakmensen vilten de garen handmatig met zeepwater om de garen duurzamer te maken en pluizen te voorkomen. Daarna worden de garen ondergedompeld in koud water en voorzichtig gespoeld.

Stap 2 – Hele grote naalden

Voor het vervaardigen van de vloerkleden gebruiken onze vakmensen enorm grote naalden. Die zijn nodig om strakke vlechten te maken voor het gebreide wollen vloerkleed en maakt het kleed zeer duurzaam.

Stap 3 – Het opzetten

Onze vakmensen moeten nu de garen opzetten. Daarvoor nemen ze een bol met wol. Ze pakken het einde van het garen – dat in het midden van de bol zit - en leggen slipsteken aan door een lus te maken alsof je een knoop maakt. Uiteindelijk halen de makers het door en trekken de knoop strak.

Stap 4 – Tijd om te breien

Nu kunnen we met het breien beginnen! Het breien van een vloerkleed lijkt op het gewone breien dat je waarschijnlijk wel kent. Met één groot verschil. Voor het kleed gebruiken we gigantische breinaalden. Vele malen groter dan de gebruikelijke naalden.

Stap 5 – Afkanten

De naald met de stiksels wordt nu in de linkerhand vastgehouden. Afkanten betekent dat je twee stiksels hebt voor de rechter naald. Onze vakmensen breien dan de twee stiksels. Vervolgens leiden ze het eerste stiksel door de tweede en binden ze het af.

Stap 6 – Opnieuw steken

Onze vakmensen breien nog één steek en kanten dan weer een steek af. Dit gaat door tot het einde van de rij is bereikt. Een rij eindigt als er nog maar één steek over is op de rechter naald.

Stap 7 – Het garen snijden

Het garen wordt zo gesneden dat er nog een armlengte overblijft. Deze staart wordt door de laatste steek getrokken.

Het verschil tussen onze grove wollen vloerkleden en onze handgebreide vloerkleden

Beide zijn fantastische vloerkleden. Maar de grove wollen vloerkleden zijn aanzienlijk dikker dan de handgebreide vloerkleden. Het indrukwekkende dikke karakter van wollen garen maakt het kleed heel aantrekkelijk en geeft het veel complexiteit.

Het biedt onze vakmensen de mogelijkheid om hun enorme vakmanschap te tonen. De dikte geeft bovendien extra leven en dimensie aan de omgeving.

De verschillende breitechnieken die gebruikt worden voor de grove wollen vloerkleden zie je heel duidelijk terug in de patronen.

De twee typen vloerkleden verschillen ook in structuur. Een gebreid wollen vloerkleed is iets sterker terwijl een grove wollen vloerkleed zachter is en lossere structuur heeft.

Onze vakmensen kunnen rechthoekige vloerkleden maken in een enorme variatie aan kleuren. Elk Sukhi vloerkleed is een kunstwerk op zich. Het is gemaakt met passie en liefde door een meester kledenmaker.

Na één blik en aanraking wil je geen andere meer.