• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE
Over Beni Ouarain kleden uit Marokko

Ben Ouarain vloerkleden zijn algemeen erkend als de meest prestigieuze Marokkaanse vloerkleden. Ze zijn gemaakt van het fijnste wol ter wereld. Wij zijn er dan ook zeer trots op om onze bijdrage te mogen leveren aan dit eeuwenoude ambacht.

over Beni Ourain kleden-sukhi

Authentieke erfstuk kleden

Beni Ouarain vloerkleden zijn authentieke Marokkaanse erfstuk kleden. Deze Berberkleden worden volgens traditie generatie op generatie doorgegeven en zijn bijzonder comfortabel. Het gebruik van 100% ongeverfde schapenwol geeft het kleed z’n natuurlijke warme en luxe uitstraling.

Klassieke ontwerpen

Alle Berbertapijten hebben kenmerkende geometrische patronen. Door hun klassieke ontwerp sieren ze elke ruimte. Vaak hebben ze donkere, bruine lijnen op een witte of crème achtergrond. Symbolen vertellen waargebeurde verhalen uit het leven van de wever. Het prachtige pluche voelt in de winter bovendien heerlijk warm aan.

Geschiedenis van Beni Ouarain kleden

De traditionele berber tapijten werden gemaakt door Beni Ouarain stammen, diep in het Atlasgebergte van Marokko. In dit ruige gebied zwerven kleine schapen van een eeuwenoud ras. Het wol van deze schapen is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

over Beni Ourain kleden-sukhi

Berber erfgoed

Onze Marokkaanse vloerkleden worden gemaakt van deze bijzondere wolsoort. Het maakt het kleed natuurlijk en authentiek. Met een rustieke sfeer. Op een unieke manier verbinden Beni Ouarain vloerkleden de geschiedenis van Berber nomaden met onze moderne interieurs. Je haalt echt een stukje authentiek Marokkaans erfgoed in huis.

Ziel van Marokko

Het leven van de makers – meestal vrouwen – wordt letterlijk verweven in deze Marokkaanse kleden. Allerlei onderwerpen worden erin verwerkt. Ze kunnen verwijzen naar dagelijkse zaken zoals geboorte, vruchtbaarheid, de natuur en vrouwelijkheid. Maar je komt ook hele verhalen over het landelijke leven en persoonlijke overtuigingen tegen.