• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE
Over grove wollen vloerkleden en gebreide wollen vloerkleden

Ben je op zoek naar iets superzacht en gezellig? Kies dan voor onze grove wollen vloerkleden en gebreide wollen vloerkleden. Die zijn gemaakt van het beste en zachtste wol uit Nieuw-Zeeland.

Deze vloerkleden zijn vooral populair omdat ze zo bijzonder zijn. Heel onderscheidend. Gemaakt volgens traditionele techniek. Daardoor gaan de kleden lang mee. En zijn ze helemaal ‘hygge’.

Eh… hygge?

Hygge is een onvertaalbaar Deens woord dat staat voor emoties. Het gaat over comfort, warmte en alles dat daarbij komt kijken. Iedereen kan wel wat hygge in z’n leven gebruiken. De Denen kunnen het weten. Zij staan bekend als het gelukkigste volk ter wereld.

Het verhaal van jouw vloerkleed

We gebruiken alleen het allerbeste voor onze Sukhi vloerkleden. Ze worden dan ook niet in grote hoeveelheden gemaakt. Maar handgemaakt, per order. Daarom duurt het ongeveer 4 weken voordat je het kleed in huis hebt.

Je ontvangt jouw kleed rechtstreeks van de maker. Geen tussenhandel. Dat geeft ons veel flexibiliteit. We kunnen daardoor in allerlei maten en kleuren leveren.

Onze wollen vloerkleden zijn kunstwerken

Grove wollen vloerkleden en gebreide wollen vloekleden geven veel warmte en iets kunstzinnigs aan hun omgeving. Ze hebben een speciale zachtheid en verfraaien elk huis. Ze geven elke kamer een echte ‘hygge-look’. Sommige klanten hangen de kleden zelfs aan de muur.

We bieden maatwerkoplossingen en als je wilt geeft onze interne textielontwerper je graag gratis advies. Aarzel niet om haar te vragen!

Wat is het verschil tussen onze grove wollen vloerkleden en handgebreide wollen vloerkleden?

Beide kleden zijn prima keuzes en tonen het artistieke van Nepalese kledenmakers. Laten we ze eens vergelijken.

Grove wollen vloerkleden

Onze grove wollen vloerkleden zijn aanzienlijk dikker dan onze handgebreide wollen vloerkleden. We noemen ze niet voor niets ‘grof’. In deze kleden zie je heel duidelijk de wollen garen en de stiksels.

Grove wollen vloerkleden zijn zeer krachtig, terwijl ze toch warmte, zachtheid en levendigheid geven aan elke omgeving.

Handgebreide vloerkleden

Onze handgebreide wollen vloerkleden worden ook van het beste wol gemaakt. Maar bij deze kleden is de wol strakker gebreid. Ze zijn ook vervilt wat ze robuuster maakt dan de zachtere grove wollen vloerkleden.

In handgebreide wollen vloerkleden gaat ook enorm veel tijd en vakwerk zitten. Er zijn ook hele grote breinaalden voor nodig. Onze vakmensen zijn geduldig. Moet ook wel want het kost veel tijd om het kleed precies goed te maken.

Sukhi’s handgebreide wollen vloerkleden voelen heerlijk aan onder je voeten. Probeer het eens en bestel ook een van deze prachtige, duurzame en handgemaakte vloerkleden!