• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE
Over moderne Oosterse tapijten

Oosterse tapijten staan bekend om hun duurzaamheid en schoonheid. Al honderden jaren. Sinds de oudheid zijn ze een kostbaar bezit.

Wij houden van Oosterse tapijten

Oosterse tapijten komen uit India, Turkije, Nepal en andere regio’s. Deze indrukwekkende tapijtentraditie heeft de tand des tijds doorstaan. En wij zijn er trots op om dit erfgoed voort te zetten.

Oosterse tapijten geven een groot gevoel van warmte en rijkdom. Volop artisticiteit. Ze zijn dan ook functionele kunstwerken. De waarde van het kleed zal alleen maar toenemen.

De traditie van handgemaakte tapijten

De traditie van handgemaakte tapijten gaat honderden jaren terug. De meest complexe tapijten werden geweven in het Mongolrijk. Door de eeuwen heen ontwikkelden de Indiase kleden hun eigen stijl en persoonlijkheid.

Tegenwoordig herken je Indiase kleden aan hun verweven patronen en bloemenmotieven. Met veel kleuren die dicht op elkaar staan. De makers besteden veel aandacht aan het materiaal, verf en het weven van de kleden.

Het resultaat is een levendig, gedetailleerd tapijt met een onmiskenbare Indiase stijl. Het werkt in vrijwel elk huis.

De-traditie-van-handgemaakte-oosterse-tapijten

Oosterse tapijten met een Sukhi touch

Indiase kleden van Sukhi worden gemaakt van puur natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. We gebruiken alleen natuurlijke kleurstoffen en duurzame garen. En wat maakt het nog aantrekkelijker? De wetenschap dat de kleden bijdragen aan het levensonderhoud van de makers.

Het verschil tussen handgeknoopte en handgetufte tapijten

De Sukhi kledenmakers maken vol trots handgeknoopte en handgetufte tapijten. Beide hebben hun eigen charme en schoonheid. Maar ze hebben zo hun verschillen.

Het-verschil-tussen-handgeknoopte-en-handgetufte-tapijten

Handgeknoopte Oosterse tapijten

Sommigen beweren dat handgeknoopte Oosterse tapijten het mooist zijn.Vooral om hun complexe stijl. Om deze kleden te kunnen maken is veel ervaring en techniek nodig. En omdat ze met de hand gemaakt worden duurt het lang voordat ze klaar zijn. Handgeknoopte kleden zijn kunstwerken. Echte familiestukken die generatie op generatie worden doorgegeven.

Handgeknoopte Oosterse tapijten

Handgetufte Oosterse tapijten

Ook handgetufte Oosterse tapijten zijn schitterend. Maar minder arbeidsintensief waardoor ze wat meer betaalbaar zijn. Ideaal voor als je je geen handgeknoopt kleed kunt veroorloven.

Beide tapijten zijn indrukwekkend duurzaam en stralen grote schoonheid uit. Als je ze goed onderhoudt, dan gaan ze heel lang mee. Vergelijk het vakwerk en de investering, dan maak je vast de juiste keuze.

Handgetufte-Oosterse-tapijten

Oosterse tapijten van uitzonderlijke materialen

Wij geloven alleen in het gebruik van de beste, milieuvriendelijkste en gezondste materialen. Hoe hoger de kwaliteit van de materialen, hoe hoger de kwaliteit van het kleed. Dat staat bij Sukhi voorop.

Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit natuurlijke wol en bamboe zijde. Dat verschil merk je.

Bamboe zijde geeft onze tapijten een prachtige glans. Dit is een nieuwer type zijde dat steeds populairder wordt. Het is stukken milieuvriendelijker en duurzamer dan andere opties.

Bamboe kan wel 21 meter per jaar groeien. Het verbruikt vrij weinig grondstoffen. Normaal wordt zijde geoogst van zijderupsen. Maar bij bamboe zijde komen er geen insecten aan te pas. Het heeft fantastische eigenschappen. Wij zijn dan ook erg blij met deze milieuvriendelijke benadering.

Oosterse-tapijten-van-uitzonderlijke-materialen

Onze vakkundige wevers

Het is ons doel om je alleen het beste te bieden. Sukhi wevers zijn uniek. Ze hebben zich bewezen als absolute experts in hun vak.

Onze-vakkundige-wevers-Handgemaakte-kleden-direct-van-de-maaksters

KPSI (knopen per vierkante inch) en weefkwaliteit

Sukhi’s handgemaakte tapijten hebben een hoge KPSI. Het aantal knopen is een belangrijke indicatie voor de kwaliteit van weven. En die zie je terug in onze dichtheid van knoop per inch op de achterkant van het kleed.

We gebruiken een kwaliteitsindexering met twee getallen. De ene is voor het aantal knopen over 9/10 van een inch van de breedte van het kleed. De andere is aantal knopen over 4 ½ inch van de lengte van het kleed.

Hier zie je onze obsessie voor kwaliteit aan af. Sukhi’s tapijten scoren een 10 uit 10 op kwaliteit! Ze hebben een ongelooflijke KPSI van 100 knopen per inch. Ofwel 155.000 knopen per vierkante meter. Dankzij het harde werk van onze wevers.

KPSI-knopen-per-vierkante-inch-cm-en-weefkwaliteit

De donkere en lichte kant van jouw tapijt

Elk handgeknoopt kleed heeft een zogenaamde ‘lichte’ kant en een ‘donkere’ kant.

Dat komt omdat de vezels onder een bepaalde hoek liggen waarin ze licht absorberen of reflecteren. Heel mooi om te zien. Afhankelijk van waar je staat, toont het kleed enkele tinten donkerder of lichter.

Kijk naar het tapijt en je ziet het verschil vanzelf. We raden je aan om altijd te kijken naar de richting van de polen als je een tapijt uitzoekt. Als je een donkere kamer hebt, richt dan de lichte kant van het kleed naar de ingang. Een geheimpje van interieurontwerpers. En het maakt een hoop verschil.

De-donkere-en-lichte-kant-van-jouw-tapijt