• SUKHI
  • HELP
  • Account
  • Verlanglijst
  • WAGEN
  • INSPIRATIE
Over patchwork kleden

Sukhi patchwork vloerkleden komen rechtstreeks uit Turkije. Dé regio voor topkwaliteit kleden. De patchwork kleden zijn handgemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden. Ze brengen een unieke, kleurrijke sfeer in je ruimte.

overdyed-patchwork-kleden-sukhi

Pure traditie

Turkije kent een eeuwenlange traditie van tapijt weven. Generatieslang worden er de meest fantastische kleden geweven. Daar levert Sukhi graag haar bijdrage aan. We werken rechtstreeks met de makers van patchwork tapijten in Turkije. Geen tussenhandel. Geen opslagruimtes of winkels. Maar wel een mooie prijs voor jou.

Onze collectie van patchwork vloerkleden

Elk patchwork tapijt is een uniek kunstwerk. Het is geweven met zorg en liefde. Kies uit 4 soorten: Overdyed, Kelim, Caput en Hennep.

1. Overdyed patchwork kleden

Door de twee verfbeurten krijgen onze overdyed patchwork vloerkleden een bijzondere diepe kleur en charme. Ze worden handmatig geverfd en genaaid door ervaren Turkse vakmensen. En dat merk je aan de bijzondere sfeer die de kleden geven aan je ruimte.

Traditioneel en modern

Sukhi heeft overdyed patchwork kleden in 14 verschillende kleuren. Ze zijn gemaakt volgens oriëntaalse traditie, met een moderne touch. De bloemrijke en geometrische prints geven de kleden een fleurige, levendige uitstraling. Door de hoge kwaliteit gaan ze bovendien heel lang mee.

overdyed-patchwork-rugs-sukhi

2. Kelim patchwork kleden

Kelim patchwork vloerkleden herken je uit duizenden. De platte knopenstijl geeft de kleden een rustieke sfeer. Omdat de gebruikte vintage kleden 30 tot 60 jaar oud zijn hebben ze een antieke uitstraling. Ondanks hun hoge leeftijd gaan ze lang mee en hebben ze een stevige katoenen rug.

Unieke look

Kelim kleden zijn voor de helft gemaakt van geitenhaar en voor de andere helft van katoen. Daardoor hebben ze een unieke look die in elke ruimte tot z’n recht komt. Met kelim kleden haal je de top van Turkse tapijtkunst in huis. Kies uit diverse opvallende kleuren.  

kilim-patchwork-kleden

3. Caput patchwork vloerkleden

De gestreepte caput patchwork vloerkleden komen ook uit Turkije. Net als alle Sukhi kleden worden ze met de hand gemaakt door talentvolle vakvrouwen. De basis is een mix van katoen geweven met wol en katoen. Het resultaat: een prachtig, gestreept vloerkleed met een natuurlijke, zachte uitstraling.

Mix van materialen

Wat de caput kleden vooral bijzonder maakt is het gebruik van 30 tot 60 jaar oude kleden als basis. Deze kleden zijn gemaakt van allerlei verschillende materialen (zelfs vintage kleding!) en geven een zeer pure look. Je kunt kiezen uit 7 prachtige kleuren waaronder pastel.  

caput-patchwork-kleden-sukhi

4. Hennep patchwork vloerkleden

Sukhi’s hennep patchwork vloerkleden zijn gemaakt van 100% hennep. Een van de duurzaamste materialen in de natuur. En veelzijdig. Want je kunt ze in elke ruimte gebruiken. Omdat ze maar liefst 30 tot 60 jaar oud zijn brengen ze bovendien veel warmte en charme in huis.

Veelzijdig en natuurlijk

Hennep is tegenwoordig erg populair onder interieurontwerpers en architecten. Niet voor niets. Want het is een milieuvriendelijk materiaal en je kunt er alle kanten mee op. Onze kleden hebben een prachtig patchwork design met subtiele verschillen in kleur en kleine afwijkingen. Elk kleed is met de hand geweven en heeft z’n eigen unieke charme. Je kunt kiezen uit 3 kleuren.

hemp-patchwork-kleden-sukhi